21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimari sancţionaţi pentru că nu iau măsuri împotriva caniculei

Primari sancţionaţi pentru că nu iau măsuri împotriva caniculei

Prefectul judeţului Hunedoara i-a sancţionat pe primarii din Valea Jiului din cauză că nu au luat măsuri de protejare a populaţiei împotriva caniculei, deşi prefectura a ordonat tuturor primăriilor să amenajeze puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei. Prefectura a solicitat încă de săptămâna trecută administraţiilor locale să comunice punctele unde sunt amplasate corturile de prim ajutor şi locaţiile unde se distribuie apă populaţiei, astfel încât prefectul să poată informa la rândul său guvernul.
Prefectul judeţului Hunedoara, Marius Cristian Vladu, spune că i-a sancţionat cu avertisment pe primari pentru că nu au informat prefectura unde au amplasat punctele de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile. Prefectul Vladu susţine că ştie că primarii nu se subordonează prefecturii, dar în situaţii de acest gen, când populaţia poate avea de suferit, ordinul trebuie executat. „Am decis să-i avertizez pentru că nu au raportat informaţiile despre punctele de prim ajutor şi de distribuire a apei“, a declarat Vladu.
Pe de altă parte, unul dintre primarii sancţionaţi, Dănuţ Buhăescu (Uricani), susţine că a trimis informarea, dar nu în timp util, ci cu o întârziere de o zi.  „Am rezolvat problema cu apa pentru populaţie şi am trimis răspuns, dar nu în timp util. Trebuia să răspund luni şi eu am trimis răspuns doar marţi“, a declarat primarul oraşului Uricani.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis înfiinţarea la nivelul judeţului a 44 de puncte de prim ajutor şi a 55 de puncte de distribuire a apei potabile, care vor fi deschise până la sfârşitul lunii august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS