17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mizerie oarbă

Învinse de mizerie, peste 70 de familii de romi din Severin au părăsit locuinţele insalubre şi de aproape două luni dorm pe pământ în faţa blocului, chiar aproape de centrul oraşului.

Ce au găsit autorităţile locale, dar şi poliţia într-un cartier al Severinului este greu de explicat în cuvinte. O razie făcută în oraş a demascat adevărata faţă a cartierului Crihala, imagine ce este acoperită de întunericul nopţii. Aproape 150 de persoane din Drobeta Turnu Severin duc o viaţă de câine. Zecii de copii, de la câteva luni la câţiva ani, dorm sub cerul liber.
Oamenii au fost învinşi de mizeria făcută chiar de ei. Romii cresc în apartamente cai şi porci, iar ei dorm în aer liber.
,,Uitaţi-vă cum dorm pe afară, ca acum două mii de ani. Uitaţi-vă ce mizerie e! Îmi este greu să explic în cuvinte ce am găsit aici. E lipsă de bun-simţ şi de civilizaţie”, a afirmat Constantin Gherghe, viceprimarul oraşului Drobeta Turnu Severin.

Lângă blocuri, mormane de gunoi menajer, WC-uri şi animale

Din zona imobilelor L1 şi L2, societatea de salubritate a oraşului a strâns în mai puţin de o oră aproape şase tone de gunoi.
„Razia a fost fructuoasă, în plasa poliţiei au căzut 150 de romi, dintre care 60 certaţi cu legea şi 23 daţi în urmărire pentru diferite fapte. 37 de persoane au fost sancţionate cu amenzi de 1.300 de lei“, a declarat comisar Nicolae Niţulescu, de la IPJ Mehedinţi.
Banii nu vor fi recuperaţi niciodată de statul român, din cei 150 de romi care locuiesc în zonă, doar doi lucrează cu forme legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS