8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai multe locuri decât candidaţi

Mai multe locuri decât candidaţi

Trei din cele cinci facultăţi ale Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu au încheiat perioada de înscriere a candidaţilor, urmând ca de astăzi să înceapă admiterea.

La Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu începe de astăzi sesiunea iulie a examenului de admitere. Pentru anul universitar 2007 – 2008, instituţia de învăţământ superior de stat a scos la concurs 2.087 de locuri, la una dintre specializările celor cinci facultăţi existente, învăţământ de zi şi învăţământ la distanţă. Dintre cele peste 2.000 de locuri oferite candidaţilor, 366 sunt finanţate de la bugetul de stat, fiind fără taxă, între care zece pentru candidaţii de etnie romă şi trei destinate candidaţilor din Republica Moldova. De asemenea, în ofertă mai sunt şi locuri pentru candidaţii din Republica Moldova care depun dosare la centrele de înscriere, nefiind bursieri ai statului român, în cadrul parteneriatului existent între România şi Republica Moldova. Mai sunt şi locuri destinate candidaţilor la continuare de studii.

 

Finanţele, în top

 

Conform programului Comisiei Centrale de Admitere, la trei din cele cinci facultăţi ale universităţii s-a încheiat perioada de înscriere şi depunere a dosarelor. În acest an, admiterea va consta, în afara selecţiei de dosare, şi dintr-un interviu, în funcţie de specializarea pentru care a optat candidatul. Din datele centralizate la cele cinci facultăţi, pe cele 2.087 de locuri şi-au depus dosare aproape 1.600 de candidaţi, cei mai puţini înscriindu-se la masterate. Una dintre cele mai căutate specializări la studiile de licenţă este Finanţe: 232 de candidaţi pe 131 de locuri. Perioada de înscriere s-a încheiat la Inginerie, Drept, precum şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

 

Concurenţă la inginerie

 

Pe ansamblu, cele mai multe dosare depuse sunt la Facultatea de Inginerie. Aici, pentru cele 365 de locuri oferite s-au înscris 405 candidaţi, iar la masterat doar 84 de candidaţi pentru 191 de locuri, dintre care 51 fără taxă. La Drept, pentru 251 de locuri se bat 174 de candidaţi. Pentru master sunt depuse doar 41 de dosare pe 136 de locuri. La Educaţie Fizică şi Sport, pe 175 de locuri se bat 120 de candidaţi. La Ştiinţe Economice, înscrierea se încheie pe 25 iulie, până în prezent fiind depuse 630 de dosare pe 966 de locuri. De asemenea, şi la Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale s-au înscris mai puţini candidaţi decât numărul de locuri: 200 de candidaţi pe 330 de locuri. Înscrierea continuă până pe 29 iulie. Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ a precizat că pentru locurile ce vor rămâne neocupate va mai fi organizată o sesiune de admitere în luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS