6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuri disponibile la clasele vocaţionale

Locuri disponibile la clasele vocaţionale

Nici după susţinerea sesiunii a doua de probe aptitudinale nu s-au ocupat toate locurile la clasele vocaţionale şi sportive, Liceul cu Program Sportiv (s-au ocupat trei locuri din cinci libere) şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“
(s-au ocupat 10 locuri din 21, toţi cei 10 candidaţi trecând probele) având disponibile locuri chiar şi pentru a treia etapă, când se pot susţine din nou probe, în 3 – 4 septembrie.
Până atunci, elevii rămaşi nerepartizaţi din prima etapă sau cei care nu s-au înscris iniţial au termen 20 iulie pentru înscrierea în a doua etapă de repartizare, la liceu fiind disponibile locuri la Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Balş, Grupul Şcolar Agricol Balş, Liceul „Iancu Jianu“ şi Liceul Teoretic Piatra-Olt.
La această etapă de repartizare participă şi absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au susţinut sau promovat testele naţionale, fiind aşteptaţi cu fişele de înscriere, pentru repartizarea din 23 iulie, în total aproximativ 1.000 de candidaţi.
Absolvenţii de clasa a VIII-a care au promovat testele naţionale şi au fost repartizaţi la licee în prima etapă trebuie să se înscrie la rândul lor până pe 26 iulie la unitatea unde i-a distribuit calculatorul, elevii care nu-şi depun dosarul la liceu pierzând locul.
O parte dintre cei nemulţumiţi de loc încă fac încercări să obţină dreptul de a se înscrie la alt liceu decât cel la care au fost repartizaţi. S-au înregistrat la comisia judeţeană de admitere patru astfel de cereri, principala problemă fiind locul ocupat în licee situate la distanţe mari de localitatea de domiciliu.
Trei dintre solicitanţi au sorţi de izbândă, mediile de admitere permiţând schimbul de loc, în schimb cea de-a patra, a unei eleve admise la Grupul Şcolar Industrial Metalurgic, dar care îşi doreşte un loc la Colegiul Economic „P.S. Aurelian“ Slatina, nu poate fi rezolvată, media candidatei, 8,10, fiind sub ultima medie de admitere la liceul dorit.
Mai sunt probleme, a declarat informaticianul ISJ, Mihaela Oprea, cu elevii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă, dar s-au prezentat şi să susţină probele aptitudinale la seminariile teologice, deşi nu aveau dreptul.
Pentru aceştia, în cazul în care au fost admişi la seminarii, singura soluţie este transferul între licee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS