6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la nuntă, la morgă

De la nuntă, la morgă

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, şapte sunt rănite grav, iar alte 16 au suferit leziuni uşoare în urma unui accident petrecut ieri la ora 4.50, pe drumul judeţean 720 B, la intersecţia cu linia de cale ferată Târgovişte – Ploieşti. Conducătorul autocarului în care se aflau 33 de persoane, care veneau de la o nuntă de la Dragodana şi se îndreptau spre localitatea Vârfuri, nu s-a asigurat şi nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind lovit de trenul personal 3332, Târgovişte – Ploieşti Sud. Martorii spun că şoferul autocarului ar fi fost atenţionat că vine un tren, dar acesta nu a ţinut cont de avertizările oamenilor. Autocarul acroşat de tren a fost târât pe o distanţă de peste 500 de metri.

La locul accidentului au sosit 14 ambulanţe. De asemenea, au venit şeful Poliţiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa, şi şeful poliţiei dâmboviţene, Aurel Vlădulescu.

Două femei aflate în autobuzul lovit de tren au fost internate în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Una dintre acestea este în comă, iar cealaltă are un traumatism cranio-cerebral şi leziuni pulmonare.

Alt tânăr rănit în accident a fost transportat la Spitalul Universitar Bucureşti cu o ambulanţă de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Târgovişte.

Potrivit dr. Rodica Ciolacu, medic de gardă, pacientele sunt ţinute sub supraveghere, iar echipa medicală continuă evaluarea stării lor, însă abia după 24 de ore se va putea face un bilanţ.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a informat că 13 răniţi se află internaţi la secţiile ortopedie şi chirurgie. Starea lor de sănătate este stabilă şi se află în afară oricărui pericol, susţine conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte.

Primele cercetări efectuate în cazul accidentului produs ieri-dimineaţă, în Dâmboviţa, soldat cu moartea a opt persoane, arată că vinovat pentru această tragedie este şoferul autocarului, care nu a respectat semnalizarea la trecerea la nivel cu calea ferată.

„În zona trecerii la nivel pe sensul de deplasare al autobuzului există semnalizare rutieră (panouri de avertizare) montate la 50, 100, 150 de metri, la loc vizibil, conform standardului în vigoare, iar în imediata apropiere a trecerii la nivel se găsesc montate, la loc vizibil, cele două indicatoare cu semnificaţia «Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere»“, se precizează în comunicatul IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS