24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVopsitul părului, la îndemâna oricui

Vopsitul părului, la îndemâna oricui

Practic, rapid şi mai puţin costisitor decât apelarea la serviciile unui stilist este vopsitul părului la domiciliu.

În zilele noastre, aproximativ 60 la sută dintre doamne au părul vopsit. Blonde, brunete sau roşcate, femeile sunt mereu în căutarea unei culori pentru păr care să le vină cât mai bine şi a cărei strălucire să facă faţă cu succes tuturor încercărilor. Pe piaţă, există în prezent o gamă largă de produse destinate colorării părului, astfel că este mare tentaţia de a încerca vopsirea podoabei capilare în intimitatea propriului cămin. De la alegerea culorii, la aplicarea vopselei şi până la ceea ce trebuie să faceţi pentru menţinerea culorii cât mai mai mult timp, iată câteva sfaturi pentru o vopsire de nota zece.

 

Alegerea tipului de vopsea

 

Mai întâi de toate nu trebuie să vă faceţi iluzii: nu veţi obţine cu siguranţă nuanţele ca atunci când mergeţi la coafor. Şi în cazul vopselelor destinate folosirii la domiciliu, la fel ca şi în cazul celor profesionale utilizate în saloanele de coafor există acelaşi fel de clasificare: vopsele pentru o colorare permanentă care modifică definitiv pigmentul natural al părului graţie agenţilor oxidanţi şi amoniacului. Aceste vopsele permit deschiderea părului cu mai multe tonuri pentru doamnele care doresc o schimbare radicală.

Durata acestora este de aproximativ două luni, singurul inconvenient fiind acela că rădăcinile trebuie revopsite la fiecare cinci săptămâni. Altă categorie este cea a vopselelor „ton pe ton“, care oferă doar o nuanţă diferită culorii dumneavoastră de bază, nu dispune de amoniac şi se estopează rapid, după aproximativ şase săptămâni. Nu în ultimul rând, altă categorie este cea a nuanţatoarelor, care oferă o colorare de scurtă durată a părului. Sub formă de şampon sau spumă, acestea nu conţin nici amoniac şi nici oxidant şi vă oferă o schimbare de stil pentru câteva zile.

 

Alegerea culorii ce vi se potriveşte

 

Culoarea părului este esenţială pentru definirea personalităţii dumneavoastră. Fie că vreţi să vă luminaţi tenul sau să vă puneţi în evidenţă privirea, pentru a reuşi este bine să alegeţi culoarea vopselei în funcţie de tipul dumneavoastră de piele şi de culoarea de bază a părului. De exemplu, evitaţi să alegeţi o nuanţă de blond în cazul în care sunteţi brunetă cu tenul mat. De asemenea, dacă aveţi o piele palidă şi părul şaten deschis optaţi pentru culori arămii şi calde.

Citiţi indicaţiile de folosire

 

Pentru a reuşi cu succes să vă coloraţi singură părul acasă citiţi cu atenţie modul de utilizare al vopselei pe care aţi cumpărat-o. La fiecare nouă aplicare, faceţi un test al vopselei cu 48 de ore înainte de utilizare, pentru a vedea dacă pielea dumneavoastră suportă produsul şi pentru a evita riscul apariţiei unei alergii. Citiţi cu atenţie modul de folosire şi urmaţi instrucţiunile cu stricteţe, fără să faceţi apel la propria fantezie. Respectaţi cu exactitate timpul cât trebuie să staţi cu vopseaua pe păr, folosiţi în totalitate produsul şi utilizaţi mănuşi. În cazul în care aveţi mai mult de 50 la sută din păr de culoare albă, uitaţi de nuanţatoare sau de vopselurile fără amoniac şi alegeţi o vopsea permanenetă. Doar aceasta din urmă va fi în măsură să acopere în totalitate firele de păr alb.

 

Nu vă vopsiţi prea des

 

Fie că este vorba despre o vopsire permamanentă o dată la două luni sau una „ton pe ton“ o dată la şase săptămâni, nu vopsiţi părul mai des decât este necesar. Aplicarea prea des a unei vopsele nu face altceva decât să altereze nuanţele şi, în timp, să vă distrugă părul. În cazul în care nu sunteţi mulţumită de rezultatul pe care l-aţi obţinut există două soluţii: dacă aţi folosit o vopsea „ton pe ton“ aşteptaţi ca nuanţa să se estompeze ca urmare a şamponărilor. Dacă însă aţi folosit o culoare permanentă, nu vă rămâne altceva de făcut decât să apelaţi la serviciile unui profesionist.

 

Precauţii

 

Evitaţi să folosiţi o vopsea fără amoniac pe părul deschis la culoare cu ajutorul decolorantului. De asemenea, nu vă vopsiţi cu nuanţator sau cu vopsea „ton pe ton“ cu doar câteva zile înainte de a utiliza o vopsea permanentă. În cazul în care vă mai rămâne vopsea, nu o păstraţi pentru o utilizare ulterioară. Pentru a evita surprizele neplăcute, aveţi grijă ca în momentul alegerii vopselei să nu vă îndepărtaţi cu mai mult de un ton de culoarea naturală a părului. Dacă vopsiţi un păr deja colorat, aplicaţi produsul de la rădăcină şi întindeţi-l apoi pe toată lungimea firului.

 

Nu neglijaţi îngrijirea de după vopsire

 

Nu săriţi niciodată peste etapa „îngrijire“ în cazul în care kitul de vopsit pe care l-aţi cumpărat conţine una, în general sub formă de mască hidratantă. Îngrijirea părului după vopsire este esenţială pentru menţinerea sănătăţii acestuia. Folosiţi şampoane special concepute pentru părul vopsit şi aplicaţi cu regularitate măşti hidratante care fortifică părul, îl hrănesc şi menţin strălucirea pentru mai mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS