12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bronz de durată

Un bronz de durată

După vacanţa petrecută la mare, orice femeie doreşte să-şi păstreze cât mai mult culoarea ciocolatie a pielii. Respectând câteva indicaţii, păstrarea bronzului frumos pentru cât mai mult timp nu va mai fi un lucru dificil.

Păstrarea bronzului nu este chiar atât de complicată cu condiţia să cunoaşteţi reţeta unui adevărat „cocteil magic“. Pe scurt, este vorba despre hidratare, gomaj şi trişare.

Mai întâi de toate trebuie să luptaţi activ împotriva degenerării celulelor pielii. Acestea se regenerează după aproximativ trei săptămâni. În aceste condiţii, epiderma trebuie tratată în cel mai delicat mod posibil. Pentru asta există două metode: hidratarea, care este indispendabilă, şi gomajul, care este eficace cu condiţia să nu fie foarte pronunţat.

Bronzul este dat de reacţia de autoapărare a pielii la razele ultraviolete, prin intermediul melaninei, pigmentul prezent în celulele epidermei. Aceste straturi de celule de la suprafaţă sunt eliminate treptat prin descuamare naturală, „cojire“ (dacă aţi stat prea mult la soare şi nu aţi folosit produse adecvate la sau după plajă) şi gomaj realizat cu produse abrazive.

 

Hidratarea este esenţială

 

În ceea ce priveşte hidratarea, aveţi posibilitatea să alegeţi între clasicele produse de hidratare sau între cele special concepute pentru îngrijirea pielii după plajă. Ultima generaţie de produse destinate expunerii la soare au acum şi capacitatea de a prelungi bronzul. Explicaţia este aceea că, pe lângă clasica proprietate de liniştire şi hidratare a pielii, acestea sunt dotate cu o mică cantitate de autobronzant. Rezultatul este acela că bronzul dumneavoastră va dura mai mult timp.

În cazul gomajului, trebuie să aveţi grijă să vă exfoliaţi pielea cu delicateţe. Scopul gomajului este acela de a elimina celulele moarte fără a ataca sau a risca deteriorarea celor care sunt încă bronzate. Folosiţi produsele pentru o exfoliere delicată şi nu mai mult de o dată pe săptămână. Evitaţi utilizarea zilnică a gelurilor de duş exfoliante, deoarece pielea dumneavoastră nu are nevoie de acest procedeu în fiecare zi.

Altă soluţie pentru menţinerea bronzului pentru o perioadă cât mai mare de timp ar fi includerea în dieta dumneavoastră a produselor care au un conţinut ridicat de beta-carotenă: morcovi, spanac, pătrunjel, pepene sau cartofi dulci. În sfârşit, doamnele care ţin morţiş să aibă pielea bronzată cât mai mult, produsele autobronzante pot fi considerate prietenul lor numărul unu, cu condiţia ca acestea să fie bine alese. O dată ce v-aţi bronzat natural, este mult mai uşor să vă păstraţi nuanţa arămie cu ajutorul autobronzantelor. Acestea sporesc strălucirea şi intensitatea bronzului iniţial, prelungindu-l în timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS