10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Barje blocate pe Dunăre

Mai multe barje au eşuat ieri pe Dunăre. Împingătorul Mercur 201, proprietatea firmei TTS Galaţi, venea din Ungaria şi se îndrepta spre portul Constanţa, având în componenţă şapte barje, şase încărcate cu porumb şi una cu laminate.

Marinarii de pe navă, după ce au intrat cu convoiul de şapte barje aproape de uscat, au reuşit să scoată din nisip trei dintre ele, una fiind deplasată în amonte, unde apa este mai mare, două, în aval, la km fluvial 831, în dreptul localităţii Vraţa, celelalte patru rămânând blocate în nisip.

„Trebuie făcute măsurători şi apoi refăcută semnalizarea. Împingătorul a ajuns în nisip nu din cauza vreunei manevre greşite, ci, din câte se pare, sunt probleme pe şenalul navigabil. În acest sens, am sesizat Administraţia Fluvială Dunărea de Jos pentru a lua măsurile care se impun“, a spus Mihai Ghiba, şeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Alin GHICIULESCU

Ambulanţă permanentă la ştrand

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a încheiat cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) un contract de prestări servicii în urma căruia SJA va asista din punct de vedere medical activitatea la Baza de Agrement Ostroveni. Documentul a fost semnat la sfârşitul acestei săptămâni. „Onorariul care se plăteşte pentru ca ambulanţa să fie prezentă la ştrand este de 800 de lei pe zi“, a afirmat primarul Mircia Gutău. El mai spune că un echipaj de salvare format din asistent medical, şofer şi ambulanţă va fi prezent la ştrand la fiecare sfârşit de săptămână din acest sezon, precum şi zilnic în perioadele caniculare. Intervalul orar în care ambulanţierii sunt prezenţi la ştrand este 11.00 – 19.00. „Avem în fiecare zi câte trei, patru cazuri medicale care se petrec la baza de agrement din Ostroveni, aşa că un echipaj este mai mult decât necesar acolo“, a explicat primarul. Autorităţile locale au decis şi prelungirea programului de funcţionare al ştrandului până la ora 24.00 pentru zilele caniculare.

Sergiu MIR

Salvare implicată într-un accident

O salvare a Serviciului de Ambulanţă Gorj a fost implicată în urmă cu două zile într-un accident rutier. Vasile Stroie, din comuna Runcu, conducător auto în cadrul Serviciului de Ambulanţă Gorj, a anunţat poliţia că, în timp ce rula pe strada Luncilor din Târgu Jiu, a fost implicat cu ambulanţa pe care o conducea într-o tamponare. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că vinovat de producerea accidentului este Constantin Fuior, de 30 de ani, din comuna Roşia de Amaradia, care nu a acordat prioritate de trecere ambulanţei ce se deplasa regulamentar. Şoferul vinovat a rămas fără permis şi a fost amendat cu 234 de lei.

Eugen MĂRUŢĂ

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS