Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Morega are dosarul lui Gorun

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat că deţine dosarul cu toată activitatea lui Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu. Cei doi se află de mai mult timp în conflict deschis, după ce Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, unde Adrian Gorun este secretar general, i-a retras lui Morega titlul de doctor habilitat. Morega i-a cerut lui Gorun demisia de la universitate, pe motiv de incompatibilitate între funcţia de rector şi cea de secretar general. În cadrul unei conferinţe de presă, Dan Ilie Morega l-a atacat dur pe şeful său de la UCB, prezentând câteva aspecte din viaţa inamicului său. Liderul PNL a spus că are acasă un dosar de 300 de pagini care conţine informaţii compromiţătoare la adresa rectorului, legate de viaţa de familie sau locurile de muncă pe care le-a avut cel criticat. Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, este naşul fostului şef al SRI Gorj, Ion Făget.

Eugen MĂRUŢĂ

Strategie de dezvoltare pentru Gorj

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a finalizat strategia de dezvoltare a judeţului. Astăzi şi mâine la Casa „Gănescu“, între orele 10.00 şi 13.00, şefii principalelor direcţii şi specialiştii instituţiei vor pune la punct ultimele detalii legate de strategia care vizează principalele direcţii de dezvoltare a judeţului Gorj. Participarea cetăţenilor la discuţii este liberă.

Eugen MĂRUŢĂ

Copleşiţi de căldură

Subprefectul de Dolj, Nicolaie Giurgiţeanu, s-a declarat ieri nemulţumit de modul în care sunt primiţi oamenii copleşiţi de căldură în punctele de prim ajutor amenajate în Craiova. Potrivit subprefectului, printre principalele probleme constatate în aceste puncte s-au numărat lipsa medicamentelor specifice, precum şi lipsa unei ventilaţii corespunzătoare şi a marcajelor care îndrumă cetăţeanul către punctul de prim ajutor. „Nu prea am fost mulţumit de ce am găsit. La gară nu aveau nici un medicament pentru aceste situaţii, nici un ventilator, iar sistemul de semnalizare a punctului de prim ajutor lasă de dorit. Şi la piaţă am constatat că nu au un sistem de aerisire. Am primit promisiuni şi sper că mâine se vor rezolva problemele acestea“, a spus Giurgiţeanu.

Cristina BÎŢU

Adrian Năstase vrea să revină în fruntea PSD

Fostul premier Adrian Năstase s-a decis ca, după doi ani şi jumătate în care a stat pe banca de rezervă a partidului, să revină în structura de conducere a PSD. Năstase îl critică pe Mircea Geoană pentru modul în care gestionează situaţiile de criză prin care trece partidul. „Nu pot după 17 ani să mă uit cum partidul asta se face pulbere din cauza unor orgolii şi ambiţii şi din cauza incapacităţii de a forma o echipă“, a susţinut deputatul Adrian Năstase. Fostul premier spune însă că nu doreşte să îi ia locul lui Geoană la şefia partidului.

NewsIn

Victor Ponta a renunţat la calitatea de membru în comisia electorală

Deputatul PSD Victor Ponta a anunţat ieri că renunţă la calitatea de membru în comisia electorală. El a refuzat să indice motivele acestui gest. Ponta a spus că a anunţat ieri-dimineaţă conducerea partidului că nu mai doreşte să facă parte din comisie, adăugând că PSD va numi pe altcineva şi că lui nici nu-i pasă cine va fi acea persoană. Adept al sistemului propus de Pro Democraţia, Victor Ponta a negociat în numele partidului, în primăvara acestui an, introducerea acestui tip de scrutin agreat iniţial de toate partidele.

NewsIn

Exit mobile version