5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVacanţă de vară la Costineşti

Vacanţă de vară la Costineşti

O parte dintre copiii de la Centrul de zi din Târgu Jiu îşi vor petrece şapte zile din vacanţa de vară în staţiunea Costineşti. În tabără vor pleca zece micuţi împreună cu educatorii lor.

GORJ. Vacanţa de vară este aşteptată tot anul de copiii care frecventează Centrul de zi din Târgu Jiu. Potrivit directorului instituţiei, Gheorghe Milosteanu, copiii ştiu că în fiecare vară au ocazia să meargă la mare. Tabăra de la Costineşti se va desfăşura în perioada 18 – 25 iulie, iar prioritate vor avea cei care nu au mai participat anul acesta sau anul trecut la astfel de acţiuni. „Prioritate vor avea, de asemenea, cei care au fost cuminţi şi au obţinut rezultate bune la învăţătură, cei care au avut un comportament bun în cadrul centrului şi care au participat activ la acţiunile desfăşurate aici: jocuri, activităţi interactive. Vor pleca zece copii, cinci cu vârste mici, între cinci şi opt ani, iar ceilalţi cinci cu vârste între 15 şi 18 ani. Vor fi însoţiţi de un educator. Acolo se vor întâlni cu alţi copii de la Centrele de zi din oraşele Târgu Cărbuneşti şi Novaci“, a precizat Milosteanu.

Start la distracţie

Marea este un vis pentru mulţi dintre aceşti copii, ai căror părinţi abia au cu ce să-i ţină la şcoală. Unii nu au văzut niciodată marea şi abia aşteaptă să ajungă acolo. Cele câteva zile de vacanţă au costat cinci milioane de lei vechi pentru fiecare copil, iar transportul a fost asigurat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret. „Hotărârea de a-i trimite în tabără i-a înveselit pe copii. Unii trăiesc în condiţii teribile, au probleme sociale, dar, după ce le-am spus de tabără, s-a văzut o schimbare în comportamentul lor. În centrul de zi pot să stea mai mulţi ani, vin aici dimineaţa şi seara pleacă acasă, la familii. Prin acţiunile de acest fel, plecatul la mare sau la Săcelu, încercăm să-i facem să nu se mai simtă marginalizaţi. La mare se vor distra, aşa a fost în fiecare an. Pleacă şi nu s-ar mai întoarce de acolo, ca fiecare copil“, a spus Gheorghe Milosteanu. În toamnă vor mai fi organizate tabere pentru micuţii care învaţă la Centrul de zi din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS