10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞtrandul Ocniţa a fost închis

Ştrandul Ocniţa a fost închis

Ştrandul Ocniţa din Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, a fost închis de inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru că nu avea apă caldă şi rece curentă, iar grupurile sanitare nu erau igienizate.

Vâlcea. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Vâlcea, împreună cu cei ai ISS au început verificarea ştrandurilor, piscinelor şi bazinelor de apă din judeţ.
În urma primelor verificări, au fost scoase la iveală mai multe nereguli în bazele de agrement. Elena Mărgăritescu, inspector-şef al ISS Vâlcea, a spus că, în urma unui control, ştrandul de la Ocniţa a fost închis. „Ştrandul Ocniţa nu avea apă caldă şi apă rece curentă. Plaja era neîngrijită, iar grupurile sanitare nu erau igienizate şi unele instalaţii nu funcţionau. De asemenea, la ştrandul Ostroveni din oraşul Râmnicu Vâlcea o parte din grupurile sanitare nu aveau materiale cu care să se facă igienizarea“, a declarat Elena Mărgăritescu. Inspectorul-şef a mai precizat că erau probleme şi la ştrandul din Călimăneşti, de la Popasul Casa Românească, care avea grupurile sanitare neigienizate.
Conducerea ştrandului de la Popasul Casa Românească a fost amendată

Inspectorii OJPC au verificat, în ultima perioadă, patru ştranduri din oraşul Călimăneşti, două din Râmnicu Vâlcea şi operatorii economici din incinta acestora. „Pe timpul controalelor am colaborat cu reprezentanţii ISS care au verificat calitatea apei din bazine. Am amendat cu 1.000 de lei conducerea ştrandului termal de la Popasul Casa Românească din Călimăneşti pentru că s-a constatat lipsa asistenţei medicale permanente conform prevederilor legale în vigoare. În prezent facem verificări la cele două ştranduri din Ocnele Mari, Ocniţa şi Ocne. Anul trecut, ambele au avut probleme cu apa, iar acest lucru e un pericol pentru sănătatea oamenilor. Am înţeles că reprezentanţii ISS au închis ştrandul de la Ocniţa“, a declarat Daniela Ştefoane, directoarea executiv al OJPC Vâlcea. Au fost amendaţi mai mulţi agenţi economici din incinta ştrandurilor. În urma neregulilor constatate, trei dintre ei au primit avertismente, iar unul a fost amendat contravenţional cu 2.000 de lei. „Operatorii economici în cauză nu aveau afişate preţurile şi tarifele pentru închirierea terenurilor de fotbal şi tenis în bazele de agrement, avertizoarele de adâncime din ştranduri nu erau marcate vizibil, tariful de intrare la piscină nu era afişat corespunzător“, a spus Daniela Ştefoane. Inspectorii OJPC au mai verificat condiţiile de comercializare şi calitatea alimentelor comercializate în chioşcurile şi unităţile de alimentaţie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor şi bazinelor de înot, precum şi în zonele de agrement şi parcuri de distracţie. Au fost controlaţi 11 operatori economici şi s-au constatat abateri la opt dintre ei. S-au aplicat şase amenzi contravenţionale în sumă totală de 5.400 de lei şi două avertismente. „Agenţii economici nu aveau preţurile afişate conform legii la punctul de lucru din incinta ştrandului Ostroveni aparţinând SC Emimar Service SRL Râmnicu Vâlcea şi la fast-food – piscina aparţinând SC Crio Lit SRL din Râmnicu Vâlcea. Ambele au fost amendate cu câte 500 de lei cu termen de achitare în 48 de ore”, a afirmat Daniela Ştefoane. Inspectorii vor continua verificările şi la ştrandurile din oraşul Băile Govora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS