14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjS-a înfiinţat Liga Scriitorilor din România

S-a înfiinţat Liga Scriitorilor din România

GORJ. Actul constitutiv al asociaţiei a fost încheiat în Adunarea Generală din 4 octombrie 2006, iar hotărârea judecătorească definitivă de înfiinţare, cu personalitate juridică, a fost obţinută de la Judecătoria Cluj-Napoca, pe 5 iunie 2007.
În asociaţie se pot înscrie scriitori care se simt solidari cu scopurile Ligii şi nu sunt membri ai altor uniuni de creaţie literară.
La Adunarea Generală de constituire a asociaţiei au fost alese Consiliul de conducere, cu mandat pe trei ani, şi Colegiul Director – format din şapte membri. Alexandru Florin Ţene este preşedinte, Ion Constantinescu, vicepreşedinte, iar Gavril Moisa, secretar.

Scriitori tineri, viitori membri

Membrii Asociaţiei „Liga Scriitorilor“ pot fi stagiari (cu cel puţin o carte publicată), titulari (cu cel puţin două lucrări publicate, sau o carte apărută ca urmare a unui
premiu de debut), fondatori şi onorifici.
Aceştia trebuie să fi scris proză- romane, nuvele, povestiri-, poezie, teatru, critică literară şi literatură pentru copii, sau să fi făcut traduceri în şi din limba română. La Târgu Jiu este foarte posibil ca de înfiinţarea acestei filiale a ligii să se ocupe actorul George Drăghescu şi scriitorul Ion Popescu Brădiceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS