Martora-cheie, internată la Neuropsihiatrie

Autori


Ieri au fost audiaţi 19 martori în cazul fetei care a murit la ştrand, directorul IGO şi primarul din Caracal nefiind încă luaţi la întrebări.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a audiat ieri primii martori în cazul cumplitului accident petrecut în urmă cu zece zile la ştrandul din Parcul „Constantin Poroineanu“, în care Raluca Ştefania Giurea, de 12 ani, şi-a pierdut viaţa. Din cei 20 de citaţi, nu s-a prezentat una dintre cele două angajate ale ştrandului care se aflau la lucru în ziua respectivă. Maria Andrei, de 44 de ani, una dintre îngrijitoarele în prezenţa şi la recomandarea cărora Manex Elvis Vacă, de 13 ani, a deschis vana ştrandului, deşi în bazin mai erau copii, iar fata a fost prinsă în gura de evacuare neasigurată, şi-a trimis avocatul la Parchet, care a motivat absenţa clientei sale prin faptul că aceasta este internată la Secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Municipal Caracal. Ceilalţi doi angajaţi ai ştrandului, Janeta Loredana Corbea, de 29 de ani, şi Marian Babolea, de 54 de ani (care se afla la ştrand în ziua respectivă, însă era în concediu), cu toţii cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, au răspuns ieri întrebărilor procurorilor alături de alţi martori ai cumplitului accident.

Încă nu a fost citat directorul societăţii IGO Caracal care administra ştrandul dat în funcţiune fără autorizaţie (societate aflată în patrimoniul Consiliului Local Caracal), cu atât mai puţin conducătorul urbei, primarul Gheorghe Anghel, fără a cărui aprobare nu se întâmplă niciodată nimic şi care la o zi după accident declara că toţi cetăţenii din municipiu ar trebui să fie recunoscători că li se oferă un loc unde pot să se răcorească pe perioada verii.

Nici părinţii fetei nu au fost ieri  la Parchet, cu o zi înainte anunţând că e posibil să lipsească din localitate.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, procurorul Cristian Popescu, în zilele următoare vor fi audiate şi alte persoane care pot oferi informaţii cu privire la modul în care funcţiona ştrandul, la relaţiile dintre angajaţi, cine avea în îngrijire obiectivul, responsabilul de luarea măsurilor de siguranţă etc. „Nu mai sunt multe persoane de audiat. Sperăm să finalizăm dosarul cât de curând“, a declarat procurorul Popescu.

„Mi-e teamă că o să se muşamalizeze totul“


La nouă zile de la moartea Ralucăi Ştefania, părinţii fetei au fost anunţaţi de conducerea IGO Caracal că se pot duce la ştrand să aprindă o lumânare. Ghinion, ştrandul este (prea târziu) închis. În rest, cu autorităţile au comunicat doar în cadrul emisiunii de la un post central de televiziune. „N-au venit să ne întrebe de nimic, nu ne-au transmis în vreun fel că le pare rău. Domnul Veselin o ţine pe-a dânsului, că ar fi luat legătura cu noi prin Marinel, un văr care e rudă cu… O poveste întreagă, numai că la noi n-a venit nimeni să ne întrebe cum ne descurcăm. El spune că are superautorizaţii, că are licenţe chiar, că ştrand pus la punct ca ăla nu e altu’. Acum să vedem, dar mi-e teamă că o să se muşamalizeze totul“, e de părere tatăl fetei, Horaţiu Giurea.

„De ce n-au dat o ştire măcar cei de la televiziunea locală?“

Familia Giurea încă nu şi-a găsit un avocat care să le apere interesul în procesul pe care îl vor intenta societăţii IGO. „N-am găsit încă pe nimeni de încredere, dar am primit promisiuni de la Bucureşti. Nu ştiu ce-o să reuşesc, pentru că fetiţa înapoi nu mi-o mai aduce nimeni, dar le voi cere daune morale şi materiale. Oricum, eu am o serie de întrebări, pornind de la salariatele care se aflau în acel moment la ştrand şi care, de fapt, lucrează la centralele termice pe timp de iarnă, iar vara sunt detaşate cu jumătate de normă la ştrand, unde mai aveau şi un magazin, aşa că nu ştiu cum pot ele să supravegheze activitatea acolo, şi terminând cu faptul că de când s-a produs nenorocirea televiziunea locală n-a dat o singură ştire, le dă numai pe cele de bine, nu se vorbeşte despre ce se întâmplă rău. De ce n-au dat o ştire măcar?“, se întreabă tatăl fetei.

În timp ce organele de anchetă continuă cercetările, membrii familiei Giurea îşi poartă suferinţa cum pot. Tatăl este obligat să urmeze un tratament în urma traumei suferite, mama s-a refugiat în muncă, în timp ce fratele Florin, de 15 ani, care împreună cu un coleg al Ralucăi au încercat din răsputeri s-o salveze, nu poate scăpa de sentimentul de vină. „Îşi reproşează mereu că n-a salvat-o şi nu mai e el, nu-şi mai asumă responsabilitatea pentru un copil mai mic decât el. L-am trimis să conducă acasă o verişoară şi a zis că nu poate, că îi e frică să nu se întâmple ceva rău. Ne e greu. Mă trezesc noaptea şi aştept să o văd în casă. O caut ca şi cum nu ar fi plecat pentru totdeauna. Am pierdut ce-a fost mai drag pe lumea asta!“, a mai spus Horaţiu Giurea.Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. ariadna said:

    Vreau sa-i pun o intrebare procurorului Popescu: Daca era fetita ta in locul lui RALUCA tot asa procedai? Te uitai sa vezi cine iti da bani mai multi? DUMNEZEU s-o odihneasca pe Raluca, si condoleante familiei.

  2. Aiurea said:

    Ariadna, ce vezi tu greşit în procedura procurorului? Crezi că trăim în America şi nu are decât cazul acesta în lucru? Codul de procedură penală are stabilite termene de soluţionare şi proceduri de urmat. Cetăţenii de rând nu suntem obligaţi să respectăm legea dar organele de cercetare penală sunt! Cu regrete pentru fetiţa în cauză, dar nu arunca vina la procuror. Sau tu faci parte dintre cei care au avut tangenţe cu legea şi refulezi supărată pe reprezentanţii ei?

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 18 iulie 2007

Actualitate

» Compania Naţională Poşta Română îşi bate joc de clienţi
» Senatul american s-a opus retragerii trupelor din Irak
» Scurte ştiri
» Câmpurile ard şi aleşii se joacă de-a strategia
» Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea pensiilor
» Căldură mare, mon cher!

Local

» Nor toxic în apropierea României
» Martora-cheie, internată la Neuropsihiatrie
» Incendiu în pădurea Bratovoieşti
» Incendiu la Mina Husnicioara
» Preşedintele întreabă una, guvernul răspunde alta
» Bătălia pentru prefectură are iz imobiliar
» Ştrandul Ocniţa a fost închis
» Scurte ştiri
» Interpret de muzică populară lovit de maşină la Balş
» AVIOANE Craiova, la loc comanda
» Bolnavii suferă de căldură în saloane
» Bilete de tratament
» Cinci firme verificate de ITM
» Accident rutier la Podul Olt
» Ţeapă cu cecuri fără acoperire
» Învăţătoare eliminată din examen pentru copiat
» Scurte ştiri

Dolj

» Scurte ştiri
» Energia, măsurată diferit pentru ţărani şi băieţii deştepţi

Gorj

» Cabinete medicale din Motru rămase fără apă
» Violator căutat în două ţări
» Scurte ştiri
» S-a înfiinţat Liga Scriitorilor din România
» Centre internaţionale Brâncuşi, în Austria şi Monaco
» Vacanţă de vară la Costineşti
» Restricţii pe drumurile din Gorj din cauza caniculei

Sport

» Colţul microbistului
» Asociere GP- Armata?
» Bondrea aşteaptă întăriri
» Sava la Spartacus
» Pandurii şi-au negociat salariile
» Repetiţie cu FC Caracal

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Energie electrică
» Utile Craiova
» Un sfert de secol de viruşi
» Bancul zilei
» IA TE UITĂ
» Pisica Chausie este foarte afectuoasă
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Bijuterii inspirate de natură

Opinii

» Ford la Craiova
» Căpitanul vrea titlul

Top