8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnvăţătoare eliminată din examen pentru copiat

Învăţătoare eliminată din examen pentru copiat

O învăţătoare din judeţul Vâlcea a încercat să copieze la examenul de titularizare, aceasta fiind eliminată din concurs.

Vâlcea. Din cei 1.063 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie – iulie la concursul naţional unic de titularizare, la proba scrisă, în judeţul Vâlcea au fost prezenţi 791 de concurenţi, 272 renunţând să  participe din diferite motive. De asemenea, 118 candidaţi s-au retras în timpul concursului din motive personale, fapt permis de Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului. Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru posturile de învăţători (198), iar dascălii au susţinut examenul în trei centre de examinare, Grupul Şcolar „Oltchim“ Colegiul Tehnic Forestier şi Grupul Şcolar „Henri Coandă“. Candidaţii care au ieşit printre primii din examen erau siguri că vor prinde un post în învăţământ. „Nu a fost greu! Dacă învăţai înainte, te puteai descurca! Din şase teme pe care nu le-am învăţat, mi-au picat două! Sper să scot un 7, să pot ocupa un loc din cele 198 libere!“, a precizat o candidată la ieşirea din examen.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, 118 profesori s-au retras în timpul concursului din „motive personale“, iar o candidată care a optat pentru catedra de învăţător a fost eliminată din concurs, din centrul de examen din cadrul Grupului Şcolar Oltchim, ca urmare a unei tentative de copiere. „Rezultatele concursului se afişează la sediul ISJ Vâlcea şi la sediul unităţii/instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul, cel mai târziu după trei zile de la susţinerea acestuia, iar contestaţiile se depun la inspectoratul şcolar, în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs, care le transmite, în termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Rezultatele finale obţinute de candidaţi se vor afişa pe 23 iulie“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.
Cadrele didactice care nu au participat la concursul din 16 iulie pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de inspectoratul şcolar pe 16 august şi 5-7 septembrie. Repartizarea candidaţilor care au participat la concursul din 16 iulie sau 16 august pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate netitularizabile se va realiza în şedinţă publică în perioada 27 august – trei septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS