21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci firme verificate de ITM

Cinci firme verificate de ITM

Cinci firme din Olt au fost verificate luni de inspectorii de muncă. Acţiunea a fost anunţată în aceeaşi zi la orele dimineţii de inspectorul-şef Eugen Mitu. Canicula a scos inspectorii pe teren. Ei au verificat dacă prevederile Ordonanţei nr. 99/2000 sunt respectate de firme. Controalele au vizat domeniile construcţiilor, industriei textile şi metalurgică, agriculturii şi altele.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), angajatorii au înţeles că trebuie să le asigure muncitorilor condiţiile necesare ce se impun în zilele cu temperaturi ridicate.
Trei dintre societăţile verificate au îndeplinit toate măsurile prevăzute de lege. La SC Condor Păduraru SRL, SC Etalon SRL, ambele din Slatina, şi SC Comsteel Industries SA Târgovişte, cu punct de lucru la Strejeşti, nu au fost constatate nereguli. Angajatorii asigurau angajaţilor necesarul de apă şi aveau fracţionat programul de lucru. De asemenea, aceştia au redus intensitatea ritmului de lucru, asigurând muncitorilor verificarea stării de sănătate şi echipamentul de protecţie.
Pentru celelalte două unităţi, SC Guraytex SRL Slatina şi SC Uniconfex SRL Slatina, inspectorii de muncă au dispus mai multe măsuri. Conducerii SC Guraytex SRL Slatina i s-a pus în vedere că trebuie să suplimenteze sistemul de ventilaţie, să reducă intensitatea activităţii şi să suplimenteze dozatoarele de apă.
În cazul SC Uniconfex SRL a fost dispusă o singură măsură, aceea de a suplimenta sistemul de ventilaţie în sala de călcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS