Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Băsescu vrea mai repede explicaţiile privind pensiile

Preşedintele Traian Băsescu a cerut ieri guvernului să accelereze elaborarea documentaţiei privind legea pensiilor. “Preşedintele invită guvernul să accelereze elaborarea documentaţiei din care să rezulte capacitatea de finanţare integrală, pe termen lung, a măririi pensiilor. Având în vedere că elaborarea documentaţiei durează atât de mult, este evident că, până la intervenţia preşedintelui, această fundamentare nu a existat nici o secundă”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Noi tensiuni între Năstase şi Geoană

Adrian Năstase îl acuză pe Mircea Geoană, pe blogul său, de complicitate cu cei care îi instrumentează dosare politice. Năstase susţine pe blogul său că a aflat – din presă şi de la unii preşedinţi de organizaţii – că  preşedintele PSD Mircea Geoană le-ar fi sugerat liderilor PSD în cadrul şedinţei conducerii de vineri  să nu se ralieze proiectelor propuse de fostul premier şi să nu contribuie la revenirea în partid a acestuia, pentru că  i se pregătesc dosare şi mai grele şi va fi în continuare atacat şi târât prin procese. Năstase consideră că Mircea Geoană ştie de la Daniel Morar că fostul lider PSD va fi implicat în alte cercetări penale.

Parlamentari pensionaţi la 65 de ani

Liderii Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) propun ca parlamentarii să fie pensionaţi la 60 de ani femeile şi 65 bărbaţii şi să nu mai fie trecuţi pe listele pentru Senat sau Camera Deputaţilor. Preşedintele PIN Cosmin Guşă consideră că aceasta este singura modalitate de reîntinerire a clasei politice. Dacă o astfel de popunere ar fi luată în seamă, printre cei care ar trebui să se retragă din activitate se numără Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu, Irina Loghin, Radu Câmpeanu sau Teodor Meleşcanu. În total, la Camera Deputaţilor şi Senat sunt 61 de politicieni care au împlinit vârsta de pensionare.

Liberalii vor să interzică schimbarea destinaţiei parcurilor

Parlamentarii liberali vor elaboara un proiect de lege prin care să fie interzise construcţiile în parcuri şi schimbarea destinaţiei acestora, iniţiativa fiind anunţată ieri de vicepreşedintele Ludovic Orban şi survenind în plin scandal legat de parcul Bordei din Capitală. Orban a precizat că PNL doreşte astfel să promoveze legi care să protejeze mediul, având în vedere problemele de poluare şi efectele nocive pe care distrugerea parcurilor le are asupra sănătăţii populaţiei.

Guvernul, somat să fixeze data europarlamentarelor

Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri că democraţii îi solicită premierului Călin Popescu Tăriceanu să stabilească data alegerilor pentru Parlamentul European şi să nu mai amâne acest moment crezând că datele sondajelor se vor schimba. “E inacceptabil ca, în condiţiile în care avem mai puţin de şase luni până la expirarea termenului-limită de organizare a acestor alegeri, premierul şi PSD să se joace de-a data alegerilor, în funcţie de modul în care se situează în sondaje”, a precizat Emil Boc. Liderul democrat a spus că preşedintele PNL, alături de PSD, amână data europarlamentarelor doar din considerente strict electorale, crezând că vor urca în sondaje.

Exit mobile version