21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNumărul unu în şomaj

Numărul unu în şomaj

Judeţul Mehedinţi ocupă locul întâi în ce priveşte numărul persoanelor fără un loc stabil de muncă şi cu forme legale.
Dacă rata şomajului în luna mai era de 8,7%, Mehedinţiul a  înregistrat o scădere de un procent, acest lucru datorându-se, după cum estimează specialiştii, slujbelor de vară pe perioade determinate.
Conform datelor de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), şomajului în luna iunie a scăzut cu 1,2 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În toate judeţele ţării s-au înregistrat scăderi, cu excepţia judeţului Giurgiu, unde numărul şomerilor a crescut. La nivel naţional, cea mai mare rată a şomajului se înregistrează în Mehedinţi (8,6%), Vaslui (6,4%) şi Teleorman (6,3%), la polul opus situându-se Timiş cu 1,5 procente. În România există 354.714 şomeri, cu 15.118 mai puţini decât în luna mai.
Dintre aceştia, aproximativ 67 la sută sunt neindemnizaţi. Potrivit datelor de la ANOFM, cei mai mulţi şomeri sunt bărbaţi, numărul femeilor fără un loc de muncă fiind cu 0,6 procente mai scăzut.
Reprezentanţii AJOF Mehedinţi susţin că scăderea numărului şomerilor se datorează în primul rând relansării activităţilor sezoniere în agricultură, construcţii şi prestarea de servicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS