10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Vineri, 13

Un bărbat din localitatea Brădeşti, judeţul Dolj, cunoscut în comună ca hoţ de cabluri electrice, a murit ieri-dimineaţă, după ce a căzut de pe un stâlp. A lăsat în urmă o soţie şi o fetiţă de zece ani.

Vineri, 13 iulie, Gheorghe Priboi, de 39 de ani, din comuna Brădeşti, judeţul Dolj, a plecat, aşa cum făcea de obicei, pe dealurile din spatele casei, către stâlpii reţelei de electricitate. A luat un sac de rafie în care ţinea patentul, fierăstrăul şi alte obiecte necesare „muncii“ pe care o făcea de câţiva ani buni. Gheorghe Priboi era cunoscut în comună că fura cabluri electrice, strângea fier vechi, aluminiu, pe care apoi le vindea. Era şomer. Până în luna iunie, a primit ajutor social din partea primăriei din comună, 207 lei. În iunie însă, acordarea ajutorului social a fost suspendată pentru că bărbatul nu şi-a mai efectuat zilele de muncă în folosul comunităţii, conform personalului serviciului de asistenţă socială din cadrul Primăriei Brădeşti. „Avea el defectul ăsta, fura cablu. Doar ce a fost pe la noi acum trei zile, iar azi-dimineaţă am aflat că a murit“, a spus Silvia Goşa, şef Serviciul situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei din Brădeşti. „Lângă cadavru a fost găsit un sac de rafie în care se aflau şuruburi, suporţi de izolatori şi alte componente folosite la reţelele de electricitate. Bărbatul era cunoscut în comună pentru furt de cablu de electricitate de la stâlpii reţelei din apropiere. Avea antecendente în sensul acesta. A şi fost condamnat pentru furt“, a declarat agentul principal Nicolae Bîlteanu, şeful postului de poliţie din Brădeşti.

Fetiţa sa de zece ani a fost martoră la eveniment

Ieri-dimineaţă, la ora 6.00, Gheorghe Priboi a pornit către stâlpii reţelei de electricitate, având-o cu el pe Maria, fetiţa sa de zece ani. S-a urcat pe unul dintre stâlpi. Cauza probabilă a morţii este electrocutarea. „Probabil că tăia cablul cu fierăstrăul, când s-a electrocutat şi a căzut de pe stâlp“, a declarat Constantin Strunoiu, naşul bărbatului decedat, care a ajutat la ridicarea cadavrului. Cauza exactă a morţii urmează să fie stabilită după efectuarea necropsiei. Gheorghe Priboi a căzut de pe stâlpul de electricitate cu faţa în jos. Fetiţa sa a fost cea care l-a întors pe spate. Alarmată că tatăl ei nu răspunde, a fugit în sat şi a alertat vecinii, care au sunat la 112. O ambulanţă a ajuns la faţa locului, însă medicii nu au putut decât să constate decesul. Lucrătorii postului de poliţie s-au deplasat la locul incidentului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care acesta s-a produs. „Se efectuează în continuare cercetări“, a mai declarat agentul principal Nicolae Bîlteanu. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Orăşenesc Filiaşi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS