15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMorega îl apără pe Mischie

Morega îl apără pe Mischie

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, îi ia apărarea fostului baron, Nicolae Mischie, criticând decizia magistraţilor de a-l condamna la patru ani de închisoare pe ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Gorj, Dan Ilie Morega, critică decizia magistraţilor gorjeni de a-l condamna pe Nicolae Mischie la patru ani de închisoare cu executare. Liberalul consideră că judecătorii au dat dovadă de exces de zel şi puteau să manifeste clemenţă, având în vedere că există suficiente cazuri de cetăţeni care au comis infracţiuni mai grave decât Nicolae Mischie şi sunt liberi. Nicolae Mischie a fost condamnat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, fiind obligat şi la plata a peste cinci miliarde de lei vechi, drept despăgubiri şi cheltuieli de judecată. Acesta va putea face însă apel şi ar putea  ajunge la mâna judecătorilor Curţii de Apel din Craiova.

„Mischie a făcut multe…“

La fel ca Nicolae Mischie, şi liderul PNL Gorj are probleme cu Departamentul Naţional Anticorupţie. Dan Ilie Morega este urmărit penal în dosarul „Bani pentru partid“, după ce le-a solicitat mai multor şefi de instituţii bani pentru campania alegerilor europarlamentare. În aceeaşi situaţie se află şi democratul Ionel Manţog, preşedintele PD Gorj, trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care a fost anchetat modul în care şi-a construit vila de strămutat de lux: „Mi se pare exces de zel al judecătorilor Tribunalului Gorj în legătură cu condamnarea lui Nicolae Mischie. Mischie a făcut multe lucruri bune, dar şi abuzuri şi ilegalităţi. Nu au fost de proporţii, încât să fie condamnat la patru ani de închisoare. Sunt alţii care au furat sute de milioane de euro şi nu au mai păţit nimic. Zboară din avion în maşină şi din maşină în avion“, a afirmat Dan Ilie Morega.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU