17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAbuz în serviciu la Jandarmeria Olt

Abuz în serviciu la Jandarmeria Olt

Adjunctul şefului Jandarmeriei Olt a fost trimis în judecată ieri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că şi-a renovat apartamentul cu subordonaţii.
Procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, din cadrul DNA, au dispus ieri trimiterea în judecată a locotenent-colonelului Marian Matei, din cadrul UM 0746 Slatina, care deţine în prezent funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Subalterni pentru uz personal

Conform unui comunicat al DNA, în perioada iulie – august 2006, abuzând de funcţia pe care o deţinea în cadrul Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Marian Matei, de 45 de ani, a folosit militarii din subordine şi autovehiculele din dotarea unităţii la renovarea apartamentului în care locuia, în Slatina. De asemenea, după începerea urmăririi penale împotriva sa de către procurorii anticorupţie, Matei Marian i-a determinat pe doi subalterni, care au fost audiaţi în calitate de martori, să facă declaraţii mincinoase cu privire la prestarea acestor activităţi în folosul său.
Prejudiciul cauzat Ministerului Internelor şi Reformei Administraţiei prin folosirea abuzivă a autovehiculelor din dotarea unităţii pe care o conducea şi a militarilor pentru renovarea apartamentului în care locuia a fost calculat de procurori la de 5.931,12 lei, iar avantajul patrimonial pe care l-a avut pentru sine a fost de 2.241,9 lei, reprezentând costul total al manoperei lucrărilor de amenajare pe care l-ar fi plătit dacă ar fi efectuat lucrările în condiţii legale. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalului Militar Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS