Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

A scăzut încrederea în politicieni

Românii au din ce în ce mai puţină încredere în parlament şi în guvern, considerând că aceste instituţii funcţionează din ce în ce mai prost, conform ultimului studiu Eurobarometru, realizat în România. Încrederea românilor în parlament a scăzut de la 39% în 2005 la 24% în 2006, ajungând la doar 19% în 2007. Dacă 27% din români aveau încredere în guvern în 2006, anul acesta, încrederea în executiv a scăzut la 19%.

Adrian DINU

Pregătiţi de furtună

Autorităţile locale din Petroşani au decis să prelungească programul funcţionarilor din primărie pentru a fi asigurate echipe de intervenţii rapide, după ce meteorologii au declarat cod galben. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Petroşani, echipele de intervenţie au fost deja instruite pentru a supraveghea principalele obiective publice din oraş în următoarele zile, când se aşteaptă vânt puternic şi ploi abundente. „Avem oameni pregătiţi cu drujbe, în caz că se prăbuşesc copaci, utilaje pentru degajarea căilor de acces şi ofiţeri de serviciu care vor prelua orice sesizare de la cetăţeni“, a declarat Ion Dobre, consilier în cadru Serviciului pentru Administrarea Domeniului Public.

Diana Mitrache

Bani pentru compensate şi gratuite

Farmaciile vor relua eliberarea de medicamente compensate şi gratuite din această săptămână, şi nu de săptămâna viitoare, cum anunţase iniţial Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj. Potrivit unui comunicat de presă al CAS Dolj, de ieri, farmaciile au primit un supliment de fonduri pentru a putea elibera medicamente compensate şi gratuite până la sfârşitul acestei luni. „Deoarece, în prezent, în judeţul Dolj se eliberează medicamente gratuite şi compensate în 44 de farmacii, începând cu 12 iulie, valoarea de contract pentru asistenţa cu medicamente gratuite şi compensate pe luna iulie este suplimentată cu suma de 2.626.321,17 lei, astfel încât toate farmaciile să poată elibera medicamente gratuite şi compensate pe tot parcursul lunii“, se arată în comunicatul semnat de Aura Gabriela Militaru, preşedinte-director general al CAS Dolj.

Simona TUDOR

La control prin spitale

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut ieri prefecţilor din ţară să efectueze controale inopinate în unităţile spitaliceşti. Nicolăescu a precizat că reprezentanţii ministerului pe care îl conduce nu pot controla toate cele 440 spitale din ţară, motiv pentru care înaţii funcţionari publici trebuie să se implice în această chestiune şi să facă rapoarte la fiecare zece zile. „Trebuie să urmăriţi respectarea regulilor igienico-sanitare în spitale, dacă se comportă bine cu personalul, iar personalul la rândul lui cu cetăţeanul, calitatea hranei pentru bolnavi, dacă se dau medicamente şi trebuie să întocmiţi rapoarte decadale pe această linie“, a spus Nicolăescu.

Cristina BÎŢU

Prefecţii dau raport pe sănătate

Stadiul implementării programului naţional de evaluare a stării de sănătate a românilor este tema unui raport pe care fiecare prefect din ţară va trebui să îl prezinte miercuri ministrului sănătăţii Eugen Nicolăescu. Acesta a precizat că, în funcţie de concluziile rapoartelor, autorităţile centrale vor şti ce măsuri să ia pentru eficientizarea programului care ar trebui să faciliteze analizele gratuite pentru români. „Vreau să văd modul în care v-aţi implicat în programul naţional. Aş vrea să ştiu modul în care au fost acreditate laboratorarele de analize. Ne interesează în mod deosebit mediul rural“, a spus Nicolăescu.

Cristina BÎŢU

 

 

Exit mobile version