10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurtună în Mehedinţi

Furtună în Mehedinţi

Furtuna a făcut prăpăd marţi seară în Mehedinţi. Vântul a smuls acoperişuri şi a rupt copaci, iar grindina a distrus zeci de hectare de culturi agricole. Un copil a ajuns în stare de şoc la spital după ce un copac a căzut peste el.

În Drobeta Turnu Severin furtuna s-a pornit din senin şi în zece minute a devastat oraşul. Vântul puternic a smuls mai multe acoperişuri şi a avariat trei maşini. Furtuna a rupt mai mulţi copaci, fiind nevoie de intervenţia angajaţilor primăriei pentru ridicarea resturilor.
Ploaia torenţială a îngreunat circulaţia rutieră, în unele locuri apa ajungând la 30 de centimetri. În timpul furtunii, pe bulevardul Mihai Viteazul din Drobeta Turnu Severin a avut loc un accident în lanţ, în care au fost implicate şapte maşini.
Vântul puternic a făcut şi victime. Un băiat de 13 ani a ajuns la spital după ce un copac a căzut peste el. Dumitru Guran descărca un car cu fân în curtea casei când un copac a căzut peste el. Copilul a suferit răni la cap, fracturi la mână şi la piciorul drept, fiind transportat de vecini în stare de şoc la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin
„A fost internat de urgenţă cu lovituri la cap şi fractură la mâna şi piciorul dreapt. Copilul va fi supus unor intervenţii chirurgicale“, a declarat asistenta-şefă a Spitalului Judeţean, Jenica Grecu.
Părinţii copilului sunt şocaţi de cele întâmplate.
„Descărca un car cu fân. Copilul avea furca în mână şi a trăsnit, iar dudul din curte a căzut peste el. Vecinii l-au scos repede pe Mitică şi l-au dus cu maşina la spital. Acum mă rog la Dumnezeu să fie bine“, a declarat Nicoliţa Guran, mama copilului.

Patru localităţi fără energie electrică

Grindina, de mărimea unui ou de porumbel, a afectat zeci de hectare de culturi agricole din judeţul Mehedinţi. După zece minute de furtună, mai multe localităţi au rămas în beznă. Transformatoarele de energie au fost trăsnite, iar două linii electrice au fost parţial avariate, patru sate rămând fără energie electrică (Cracu Lung, Băseşti, Broşteni, Căpăţâneşti).
Meteorologii anunţă că furtunile vor continua.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS