12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrână ucisă de vecin

Bătrână ucisă de vecin

O femeie de 78 de ani din localitatea Tufeni, judeţul Olt, a fost omorâtă de vecinul său. Criminalul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă noapte, însă autorul omorului a fost găsit abia marţi. Gheorghiţa Şotae, de 78 de ani, suferea de un handicap fizic, paralizie a membrelor inferioare, şi locuia singură. Sâmbătă noapte, bătrâna şi-a găsit sfârşitul în mâinile vecinului ei, Marin Căpăţână, de 52 de ani, care i-a pus o pernă pe faţă şi a lăsat-o fără suflare. Trupul fără viaţă al femeii a fost găsit duminică dimineaţă de cumnata sa, Stana, şi de o verişoară. Cele două femei au anunţat poliţia, care a început o anchetă în acest caz. Printre suspecţi s-au aflat Marin Căpăţână şi un nepot al bătrânei, care în acea noapte a fost implicat într-un scandal. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că autorul omorului este Marin Căpăţână. În urma necropsiei, medicul legist a stabilit că femeia a murit în urma unei insuficienţe respiratorii cauzate de obturarea căilor respiratorii. Vecinii susţin că, înainte de a fi omorâtă, bătrâna a fost violată. Procurorul care instrumentează cazul, Ştefan Noajă, nu confirmă însă acest lucru. El spune că au fost prelevate probe, care au fost trimise la Bucureşti, şi se aşteaptă rezultatul de la medicul legist.
Marin Căpăţână locuieşte singur de mai mulţi ani pentru că soţia şi cele patru fiice l-au părăsit. Vecinii spun că ar fi încercat să-şi violeze fiicele, iar pe soţia sa o alerga dezbrăcată pe stradă ca să o bată. Bărbatul nu lucrează, dar frecventa barurile din comună, consumând băuturi alcoolice în exces.
Gheorghiţa Şotae a fost condusă pe ultimul drum de copii şi de cunoscuţi.  Conform procurorului Ştefan Noajă, Marin Căpăţână este cercetat pentru omor calificat şi violare de domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS