13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutomatele de bilete, înfundate cu seminţe şi ţigări

Automatele de bilete, înfundate cu seminţe şi ţigări

Unii locuitori din Târgu Jiu au înfundat cu seminţe, ţigări şi hârtii automatele de bilete ale societăţii de transport în comun TRANSLOC.

GORJ. Automatele de bilete ale TRANSLOC SA Târgu Jiu, societatea care asigură transportul în comun în municipiu, au devenit tomberoane pentru unii cetăţeni, deşi acestea au fost date în funcţiune de câteva zile. Dorind să vadă cum funcţionează, sistemul de achiziţionare de bilete fiind o premieră pentru Târgu Jiu, câţiva cetăţeni s-au apucat să înfunde cu hârtie, seminţe, ţigări şi alte obiecte orificiile pe unde se introduc, de regulă, bancnotele şi monedele. Angajaţii SC TRANSLOC au rămas fără cuvinte când din patru-cinci aparate cu bilete au scos altceva decât bani. La unul dintre automate lipsea unul dintre butoane.

16 automate în municipiu

În Târgu Jiu au fost instalate, în principalele staţii, 16 automate de bilete. Acestea au montate şi sisteme GPS şi sunt monitorizate în permanenţă de către personal specializat de la sediul SC TRANSLOC. Pentru achiziţionarea aparaturii au fost cheltuiţi 118.000 de euro, investiţia urmând să fie amortizată într-un an, potrivit directorului TRANSLOC SA, Vasile Căilean.
„În fiecare zi se cumpără în medie 10.000 de bilete şi în scurt timp va fi recuperată investiţia. Din păcate, au apărut aceste situaţii neplăcute şi ne aşteptăm ca până la urmă să înceteze. Este o chestiune de civilizaţie şi trebuie să ne adaptăm la un anumit tip de conduită şi să renunţăm la anumite practici. Este îmbucurător că am observat că lumea a început deja să îşi cumpere bilete. Sistemul vechi de taxare va dispărea“, a declarat Vasile Căilean, directorul SC TRANSLOC.

De luni, fără taxatoare

20 de taxatoare au fost disponibilizate, fiind desfiinţat şi Serviciul control. De acesta se va ocupa Poliţia Comunitară, care va verifica dacă oamenii îşi cumpără bilete şi le validează în aparatele instalate în fiecare autobuz sau troleibuz. Un bilet cupărat de la magazin sau de la automatul de bilete va fi valabil până în momentul în care va fi validat. Automatele folosesc monede de 10 şi 50 de bani, precum şi bancnote de un leu şi cinci lei, dând atât biletul cumpărat, cât şi restul corespunzător. Acesta va putea fi obţinut în maximum 30 de secunde. Dacă cineva se va gândi să ia automatul acasă, pentru a beneficia gratis de bilete, va lua ţeapă, întrucât aparatul conţine numai o rolă de hârtie pe care este printată data, ora şi staţia, după introducerea banilor şi efectuarea comenzii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII