15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAdeverinţe de trimişi ai lui Dumnezeu

Adeverinţe de trimişi ai lui Dumnezeu

Primăria Târgu Jiu a fost solicitată să emită adeverinţe care să ateste că solicitanţii sunt trimişii lui Dumnezeu pe pământ, unii dintre cetăţeni aducând ca dovadă adeverinţe de trimişi divini emise de alte primării.

GORJ. Primăria Târgu Jiu a făcut bilanţul petiţiilor şi cererilor primite în prima jumătate a acestui an şi a realizat şi o statistică în funcţie de tipul acestora. Pe lângă solicitările obişnuite, care se referă la diferite probleme legate de alimentarea cu apă, spaţiile verzi sau câinii comunitari, pe adresa primăriei au fost trimise şi solicitări bizare. În topul acestora se află cele formulate de mai mulţi cetăţeni care
i-au cerut edilului Florin Cârciumaru eliberarea de adeverinţe din care să reiasă că sunt trimişii lui Dumnezeu pe pământ. Pentru a-l convinge pe şeful primăriei să semneze actele respective, solicitanţii au adus ca mărturie documente emise de alte primării din judeţ. Constantin Creţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că nu s-a dat curs nici uneia dintre cereri, contribuabilii fiind îndrumaţi către alte instituţii, unde să îşi găsească liniştea sufletească.

Primarul a primit o linie

Tot la primărie a fost expediată de un deţinut, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Târgu Jiu, o scrisoare cu un conţinut original. Scrisoarea începe cu formula „Domnule preşedinte al Consiliului Popular“ şi continuă pe patru pagini cu o linie trasă cu pixul. Altă plângere a venit din partea unui cetăţean din Colonia Drăgoieni, care îi spune primarului că a fost sfătuit de vecinii săi să facă o reclamaţie la primărie pentru a semnala mai multe probleme din zona respectivă. După ce laudă prestaţia edilului şi îşi critică vecinii, târgujianul îi face o declaraţie de dragoste lui Florin Cârciumaru, încheind cu „Vă iubesc“. O locatară a unui bloc din municipiu a trimis o scrisoare în care susţine că este savant şi că acţionează la ordinul lui Dumnezeu, pentru a readuce primăria din Târgu Jiu la origini. Persoana respectivă mai susţine că i-a împrumutat valută fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, şi nu i-a mai fost restituită.

Comunitarii, în top

Totalul petiţiilor şi actelor înregistrate de Centrul de Informare a Cetăţenilor a fost în primul semestru al acestui an de peste 30.000 de cereri, cu 1.500 mai multe decât anul trecut. De asemenea, au fost înregistrate şi 240 de audienţe, 613 sesizări la telefonul 984, 48 de solicitări scrise pentru informaţii de interes public şi 53 de sesizări la www.domnuleprimar.ro. În topul nemulţumirilor cetăţenilor care au sunat la 984 se află 119 sesizări despre câinii comunitari, urmate de 117 sesizări care se referă la apariţia unor disfuncţionalităţi la iluminatul public. Alte 72 de sesizări vizează apariţia unor defecţiuni la reţeaua de apă, 19 vorbesc despre construcţii fără autorizaţii. Mai sunt semnalate disfuncţionalităţi la ridicarea gunoiului menajer (41) şi 36 de cetăţeni au solicitat cosirea ierbii şi toaletarea copacilor.

Bilete la magazine

Biletele vor putea fi achiziţionate şi de la magazinele din staţii, dacă acestea se află la maximum 20 de metri de locul unde opreşte troleibuzul sau autobuzul. Pe ferestrele magazinelor va fi lipit un autocolant, care îi va anunţa pe călători că pot cumpăra bilete din locul respectiv. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU