Acasă Local Gorj Manta a trecut la PNL

Manta a trecut la PNL

Deputatul independent Pantelimon Manta, fost preşedinte al PD şi PC Gorj, s-a înscris în filiala judeţeană a PNL, formaţiune politică în fruntea căreia se află Dan Ilie Morega.

GORJ. Deputatul de Gorj Pantelimon Manta şi-a oficializat relaţia cu partidul condus de Dan Ilie Morega. Fostul preşedinte al PD şi PC Gorj s-a alăturat liberalilor gorjeni după ce în urmă cu mai multe luni renunţase subit la şefia Partidului Conservator. Cu toate că declarase că va sta o perioadă independent, Manta nu a negat o posibilă înrolare în formaţiunea politică al cărei şef este Dan Ilie Morega, cel cu care a negociat în prealabil poziţia sa în cadrul Organizaţiei Judeţene. „Acum trei săptămâni ar fi trebuit să mă întâlnesc cu Traian Băsescu. Am fost contactat prin deputatul Romeo Hanganu, fostul lider al PD Prahova. Am înţeles că la întâlnire trebuia să participe şi fostul lider de la Ialomiţa. Eu am refuzat, deşi ni s-a transmis de către Băsescu că are regrete în privinţa noastră. Am refuzat pentru că mă simţeam folosit, în sensul că ştiam că vrea să rezolve problemele din organizaţia de la Gorj cu mâna mea. Băsescu ştie că PD Gorj merge rău în judeţ, ştie de problemele de aici şi că în următoarea perioadă trebuie multă muncă. Mă simţeam folosit şi am pus în balanţă: PD sau PNL, şi am ales ultimul partid“, a precizat Manta într-o conferinţă de presă.

Nu vrea funcţii

Proaspătul liberal a declarat că nu i s-a promis nici o funcţie în administraţie sau în cadrul partidului, sosind la PNL ca simplu membru, fără să pună condiţii şi fără să i se ofere ceva. În ceea ce îl priveşte pe Dan Ilie Morega, acesta îl aşteaptă la PNL şi pe deputatul democrat Marcel Romanescu, acesta din urmă ezitând deocamdată să facă acest pas. Despre Manta, şeful PNL Gorj, Dan Ilie Morega, susţine că va aduce un plus la capitolul imagine şi va spori notorietatea Organizaţiei Judeţene. „Venirea Domniei sale nu face decât să contribuie la un plus de imagine şi la creşterea în sondaje a PNL. Va exista o legătură indisolubilă între noi… Vom examina posibilitatea ca Manta să fie şi în conducerea Organizaţiei Judeţene şi vom conveni asupra poziţiei sale. Va face parte şi din delegaţia permanentă. Manta este un om politic, un profesionist, un om cu credibilitate şi notorietate“, a declarat liderul PNL Gorj. În timp ce Manta se află la cel de-al treilea partid prin care trece (PD, PC, PNL), Dan Ilie Morega are CV-ul mult mai bogat: ApR, PSD, PRM, PNL Câmpeanu şi PNL. Ambii au fost înainte de 1989 membri ai PCR.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version