3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElectrocasnice distruse la Scaeşti

Electrocasnice distruse la Scaeşti

26 de persoane din localitatea doljeană Scaeşti au reclamat luni şi ieri faptul că, din cauza unor variaţii de tensiune, mai multe aparate electrocasnice s-au defectat. Conform unui comunicat emis de CEZ Distribuţie, o persoană sau persoane necunoscute au patruns vineri, forţând uşa, în punctul de transformare din comuna Scaeşti, judeţul Dolj, cu intenţia de a schimba o siguranţă. În fapt, „meşterii“ de ocazie nu au schimbat siguranţa, ci au pus o sârmă de aluminiu în locul acesteia. Astfel, s-a produs o suprasarcină în reţea, ceea ce a adus la defectarea mai multor aparate electrocasnice ale consumatorilor din zonă.

CEZ Distribuţie precizează că a depus o adresă la Poliţia Scaeşti prin care se solicită identificarea celor care au pătruns în postul de transformare, urmând ca aceştia să fie acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. Poliţiştii doljeni l-au identificat pe Florian Dumitrică, de 42 de ani, din comună, drept cel care a încercat să schimbe siguranţa, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă. Reprezentanţii CEZ precizează că păgubiţii trebuie să se prezinte la sediul societăţii. „Consumatorii care au fost afectaţi de acest eveniment trebuie să depună cereri la sediul CEZ Distribuţie.

În conformitate cu procedurile în vigoare, aceştia vor fi despăgubiţi sau li se vor repara aparatele electrocasnice defecte“, a precizat Liana Tătăranu, din cadrul Direcţiei de Comunicare CEZ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS