17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătălie mare pe posturile ISU

Bătălie mare pe posturile ISU

În prima zi după afişarea posturile vacante scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea s-au înscris 75 de persoane. Printre candidaţi sunt şi trei femei.

Vâlcea. Conducerea ISU Vâlcea a scos la concurs în perioada 9 iulie – 17 august 188 de posturi de subofiţeri şi patru de personal de întreţinere a unităţii. Din cele 188 de posturi de subofiţeri, 115 sunt pentru servanţi, 33 pentru şoferi, 20 posturi de pază, 10 pentru protecţie civilă şi 10 pentru comunicaţii. La concurs se pot înscrie atât bărbaţi, cât şi femei. Pot participa la examen candidaţi din sursă externă, funcţionari publici, gradaţi voluntari din structurile ISU, personal contractual din unităţile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), subofiţeri în activitate din alte instituţii de apărare naţională. Participanţii la concurs trebuie să aibă cetăţenie română, studii liceale, comportament corespunzător, să fie apţi din punct de vedere medical şi fizic, să aibă înălţimea de minimum 1,65 metri. Depunerea cererilor de înscriere la concurs se face în perioada 9 – 20 iulie, iar completarea dosarelor, între 21 iulie – 3 august. Examinarea psihologică a candidaţilor va avea loc între 23 iulie – 3 august. Evaluarea performanţelor fizice va fi între 8 – 10 august. Probele practice ale conducătorilor autovehiculelor se vor desfăşura în perioada 13 – 14 august. Proba scrisă pentru specialităţile servanţi pompieri, protecţie civilă şi conducători autovehicule se va desfăşura pe 15 august. Desfăşurarea probelor scrise pentru celelalte specialităţi de subofiţeri va fi pe 13 – 14 august. Rezultatele la testul scris vor fi afişate pe 16 august, iar pe 17 vor fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate pe 18 – 19 august şi pe 20 vor fi centralizate şi comunicate rezultatele finale.

Trei femei s-au înscris la concurs

Colonelul Adrian Mesescu, inspectorul-şef al ISU Vâlcea, a declarat că aceasta este a doua etapă de profesionalizare a structurilor unităţii. „În prima zi s-au înscris 75 de persoane, printre care şi trei femei. Una dintre ele a optat pentru postul de servant, iar celelalte două candidează pentru un post de pază. Participarea femeilor la concurs nu este o surpriză. În ceea ce priveşte baremele de la admitere, acestea sunt aceleaşi ca şi pentru bărbaţi şi la probele sportive. Candidatele trebuie să facă acelaşi lucru ca şi bărbaţii şi noi primim toate dosarele. Baremul la probele sportive mi se pare ridicat, dar, dacă femeile sunt capabile să concureze cu un bărbat mediu, au toate şansele să treacă de aceste probe. Probabil că femeile văd acest concurs şi ca pe o curiozitate. Ele trebuie să-şi dovedească puterea, trebuie să aibă forţă fizică şi morală şi nu vrem să le descurajăm“, a declarat colonelul Adrian Mesescu. Ieri, a doua zi de înscriere, la poarta ISU erau zeci de tineri, băieţi şi fete, care aşteptau să se înscrie la concurs. „Am terminat aici armata pe transmisiuni şi candidez pe un post de comunicaţii. Am şi cursuri de calculator şi sper să am noroc, pentru că va fi concurenţă foarte mare“, a spus unul dintre râmnicenii care aşteptau la rând pentru a se înscrie. Candidaţii care vor lua concursul şi au stagiul militar satisfăcut vor fi pregătiţi o lună, iar cei fără armată, două luni.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU