7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţea de crimă organizată, anihilată la Râmnicu Vâlcea

Reţea de crimă organizată, anihilată la Râmnicu Vâlcea

Cei şapte membri ai clanului „Piele“ din Râmnicu Vâlcea, majoritatea foşti locotenenţi ai interlopului Vasile Gorun, reţinuţi vineri, 6 iulie, pentru infracţiuni de crimă organizată, au fost eliberaţi sâmbătă.

Aceştia urmează să apară luni în faţa instanţei, când se va judeca recursul procurorilor la solicitarea de emitere a mandatelor de arestare, respinsă de magistraţii Tribunalului Vâlcea. Avocaţii celor şapte au invocat faptul că nu au avut acces la dosarul de peste opt volume pentru a-şi pregăti apărarea, acuzând şi „abuzurile“ DIICOT în acţiunea de reţinere.

12 autoturisme confiscate

Membrii clanului „Piele“ sunt acuzaţi de infracţiunile de constituire, aderare şi sprijinirea unui grup organizat, spălare de bani, furt calificat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronice. La percheziţia de vineri, 6 iulie, au fost confiscate 12 autoturisme de lux (Mercedes, BMW, Audi etc.), peste 2,5 kg aur în bijuterii, 111 monede de aur, 25 de unităţi PC, şase laptop-uri, 26 de telefoane mobile, 415 suporţi optici, 20 de ceasuri din aur, 139.135 de euro, 4.316 de dolari, 6.130 de lire sterline şi 31.682 de lei, precum şi alte bunuri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, „în perioada 2004-2007, Iordache Dumitru zis «Piele», de 38 de ani, din Râmnicu Vâlcea, şi Jugănaru Ion, de 36 de ani, din Stoeneşti – Vâlcea, au pus bazele organizării unor grupuri structurate, ai căror membri au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material“. Pedeapsa maximă pentru aceste infracţiuni este de 20 de ani de închisoare.

Apăraţi de Fieroiu

De menţionat că doi dintre cei şapte interlopi sunt apăraţi de avocatul Octavian Fieroiu, acelaşi care, în urmă cu 11 ani, a apărat gruparea lui Gorun, formată din nouă persoane, într-unul dintre cele mai răsunătoare procese, cu foarte multe capete de acuzare, dintre care cea mai gravă a fost de tâlhărie calificată. Gorun a primit atunci o pedeapsă de cinci ani, iar ceilalţi membri ai clanului câte trei ani.

Şapte foşti locotenenţi ai interlopului vâlcean Vasile Gorun au fost reţinuţi vineri, 6 iulie, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate (DIICOT) sub acuzaţia de şantaj, înşelăciune, trafic de droguri, falsificare de carduri, spălare de bani şi cămătărie. La acţiune au participat în jur de 100 de mascaţi, doi procurori ai DIICOT Piteşti şi Bucureşti, precum şi forţe din Poliţia Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII