12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi tineri se zbat între viaţă şi moarte

Doi tineri se zbat între viaţă şi moarte


Doi adolescenţi se zbat între viaţă şi moarte, după ce au fost victimele unui accident de circulaţie petrecut sâmbătă seară, în cartierul Schela Cladovei din Drobeta Turnu Severin.

Alin Motreanu, de 16 ani, şi Tică Dinescu, de 18 ani, se plimbau pe un scuter şi s-au ciocnit de un autoturism, fiind aruncaţi câteva zeci de metri. Din primele cercetări, se pare că vinovat este şoferul unui Jeep Hyundai care nu s-a asigurat la o manevră de întoarcere pe loc. Adolescenţii nu purtau căşti de protecţie. Cei doi au suferit politraumatisme, traumatisme craniene, escoriaţii care le pun viaţa în pericol. Alin Motreanu şi Tică Dinescu au ajuns în stare gravă la spital, fiind duşi direct în sala de operaţie.

„Am auzit un zgomot puternic. Am văzut doi copii întinşi pe jos, plini de sânge. Şoferul dădea maşina înapoi pe partea dreaptă. Cred că şoferul a vrut să treacă de pe o parte pe alta cu maşina şi nu i-a observat pe copii“, a declarat Elena Titerlea, martoră.

Cauza producerii accidentului, necunoscută

Poliţia a sosit imediat la faţa locului. Şoferul Jeepului a declarat că lăsase maşina pe şosea, dar motoscuterul avea loc să-l depăşească.

„Pe DE 70, în cartierul Schela Cladovei din Drobeta Turnu Severin, a avut loc un accident în care au fost implicate un autoturism şi un moped. Cele două vehicule au fos avariate, iar cei doi copii de pe moped au suferit răni grave. Nu se cunoaşte cauza producerii accidentului. Autoturismul Hyundai a fost găsit întors cu partea stângă aproape un metru pe carosabil“, a declarat Nicolae Rădulescu, agent-şef la IPJ Mehedinţi.

Într-un moment de luciditate, Alin Motreanu, de 16 ani, le-a spus poliţiştilor că maşina le-a tăiat calea.

„S-au prezentat în urgenţă doi tineri. Unul de 16 ani, politraumatizat, cu un traumatism cranio-facial, multiple escoriaţii, fiind în comă, a fost internat de urgenţă. Secţia de terapie intensivă, unde s-a constatat că mai are o fractură la nivelul genunchiului, dar şi la nivelul piciorului. Al doilea pacient, de 18 ani, este internat în Secţia de ortopedie, cu ruptură la nivelul femurului stâng şi al antebraţului, cu contuzie la bazin, fractură craniană şi mai multe escoriaţii“, a declarat doctor Claudia Jianu.

În urma analizelor, Alin Motreanu, în comă, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar Tică Dinescu a rămas internat în Spitalul din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII