17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeducţie pe plajă

Seducţie pe plajă

Vara a venit şi o dată cu ea şi mult aşteptata vacanţă la mare şi nelipsitele jocuri pe plajă. Iar cel mai vechi joc dintre toate este cel al „curtării galante“, care îi are de o parte pe „masculi“ dornici de cuceriri şi de cealaltă parte pe domnişoarele timide aflate în aşteptarea unui semnal din partea bărbatului viselor lor.

Şi pentru că sezonul „vânătoarei de parteneri“ printre umbele şi şezlonguri este în plină desfăşurare, Tgcom.it a lansat un fel de hartă antropologică a celor cinci tipuri de reprezentanţi ai sexului tare ce „dau târcoale“ pe plajele aglomerate de turişti. Ideea aparţine reprezentanţilor Axe Effect Trend Lab, al cărui obiect de studiu este tocmai stilul de viaţă şi comportamentul tinerilor. Cele cinci profiluri au fost realizate pe baza analizării comportamentului pe care „animalul mascul“ îl are pe plajă, un pic ca într-o Grădină Zoologică, atunci când în apropiere se află o femelă ce îl atrage şi pe care vrea să o cucerească. Profilurile au fost realizate prin intervieverea a 750 de tinere cu vârste curpinse între 18 şi 24 de ani, întâlnite în perioada mai – iunie pe plajele din Italia.

 

Tipuri de plajă

 

Primul tip de seducător este „păunul“ care nu ştie cum să îşi scoată mai bine în evidenţă imaginea sa „de concediu“, ca şi cum ar fi la o prezentare de modă, şi se prezintă superaccesorizat şi în pas cu moda, de la şlapii din picioare şi până la cămaşă sau ochelarii de soare. Urmează apoi „taurul“ care, spre deosebire de „păun“, mizează totul pe prezenţa sa fizică, folosită drept armă de cucerire. După o iarnă întreagă de sală şi „tras la fiare“, taurul este în sfârşit pregătit să dea piept cu „prada“ sa, graţie unui fizic parcă sculptat şi bine epilat înainte. Există şi domni care îşi concentrează atenţia pe metode de seducţie mai subtile, dat fiind că nu dispune nici de fizicul, nici de alte mijloace pentru a ieşi în evidenţă. El este „motanul“, care face din şiretenie propria strategie, dar şi „asul din mânecă“. „Delfinul“, iubitor prin excelenţă al sportului, este un tip atletic şi unul dintre protagoniştii tuturor competiţiilor sportive, de la turneele de volei şi până la cele de fotbal pe plajă, fără a omite sporturile acvatice de orice tip, precum canotajul, scufundări sau pur şi simplu înotul.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este „cocoşul“, sau clasicul „bufon“. Plaja nu este tocmai mediul său preferat de acţiune şi pare nelalocul lui din cauza ţinutei sale foarte colorate, asortată cu bijuterii de aur şi o freză greu de confundat. Urăşte apa şi plaja este pentru el doar un teritoriu de cucerire.

Femeile – puse pe cuceriri

 

Şi în timp ce pentru bărbaţi, „agăţatul“ este sportul cel mai practicat pe plajă, nici domnişoarele nu se lasă mai prejos. Una dintre activităţile lor preferate, dacă excludem clasicul bronz amintit de 28 la sută dintre respondente, este aceea de a comenta alături de prietenelor lor despre fizicul bărbaţilor prezenţi pe plajă. Toate acestea ne conving, dacă mai era nevoie, că plaja rămâne teritoriul cel mai prielnic pentru „agăţat“ şi seducţie şi, în general, de socializare, în timpul sezonului estival. În opinia sexologului Marco Rossi, există două motive pentru care vara şi plaja amplifică dorinţa şi plăcerea. „Există doi catalizatori ai plăcerii: unul de tip psihologic şi altul de tip fizic. Plaja este principalul loc de desfăşurare a „jocului seducţiei“, pentru că este locul destinat expunerii trupurilor”, crede specialistul. „În plus, la fel ca în lumea animală, pe plajă, bărbaţii fac tot posibilul să îşi pună fizicul cel mai bine, în valoare, ca un fel de ritual de tip exhibiţionist cu un scop seductiv. Există unii care vor să demonstreze că ştiu să execute săriturile, indiferent de înălţime, dar şi cei care îşi umflă pieptul pentru a-şi prezenta fizicul“. Totul este amplificat de lumina în exces, care duce la diminuarea producţiei de melatonină şi care provoacă creşterea nivelului de hormoni cu un rol în creşterea apetitului sexual. „Dacă la asta mai adăugăm că nivelul de stres este la cote minime, avem o concentrare maximă a activităţilor legate de socializare“.

 

„Curte“ ca la carte

 

Însă care este metoda de „cucerit“ perfectă în opinia tinerelor respondente. Cele mai multe dintre domnişoarele intervievate consideră plaja ca fiind un loc de distracţie, de sport şi de mişcare şi, ca atare, apreciază un bărbat capabil să le ofere o după-amiază de jocuri şi de distracţii, variantă preferată de 24 la sută dintre respondente. 19 la sută dintre doamne preferă flirturile ce apar în timpul petrecerilor nocturne în ritm de house music, iar 15 la sută s-au declarat în favoarea unei serate romantice pe plajă, în faţa unui foc de tabără, acompaniaţi de o chitară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS