Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Accident în lanţ pe Autostrada Soarelui

O persoană a murit, mai multe au fost rănite după ce 12 maşini s-au tamponat în lanţ, ieri după-amiază, pe Autostrada Soarelui. Accidentul în lanţ s-a produs între kilometrii 92 şi 97, pe sensul dinspre Constanţa către Bucureşti, din cauza unei perdele de fum ce provenea de la incendierea unei păşuni din apropiere. Perdeaua de fum putea fi văzută de la aproximativ 20 de kilometri. Abia după accident, Poliţia Rutieră a decis ca traficul să fie deviat de pe Autostrada Soarelui pe drumul vechi care leagă Litoralul de Capitală.

A murit din cauza unei albine

Un mort şi trei maşini avariate – acesta este bilanţul unui accident produs ieri în localitatea constănţeană Făclia din cauza unei albine. Ştefan Man din Bucureşti a încercat să dea afară din maşina sa o albină, moment în care a pierdut controlul volanului. Încercând să redreseze autoturismul, a izbit puternic alte două maşini care veneau din sens opus. În urma impactului, Ion Balangă, de 28 de ani, şoferul uneia din maşinile care circulau regulamentar din celălalt sens, şi-a pierdut viaţa.

Decedat în sediul Ministerului de Interne

Angajatul unei companii care montează sistemul de securitate în sediul Ministerului de Interne a murit joi seară în sediul instituţiei. Gheorghe Olteanu, de 55 ani, avea de reparat câteva contacte la sistemele de supraveghere din sediul ministerului şi, la un moment dat, i s-a făcut rău. Jandarmii care îl însoţeau au încercat să-i acorde primul ajutor, chemând şi salvarea, însă medicii de la Ambulanţă n-au putut decât să constate decesul.

Braconieri prinşi în flagrant

Ofiţeri ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi au fost informaţi că pe Lacul Dumbrava se desfăşoară activităţi de braconaj. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, care au depistat doi cetăţeni, de 34, respectiv 42 de ani, ambii domiciliaţi în localitatea Filiaşi, judeţul Dolj, care pescuiau fară să posede autorizaţie. Aceştia deţineau şi foloseau setci şi năvoade cu ochiuri de plasă sub dimensiunile prevăzute de lege. Jandarmii au întocmit actele premergătoare săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 192/2001 privind pescuitul şi acvacultura. Au fost confiscate setcile cu care cele două persoane pescuiau, urmând ca dosarul cu actele premergătoare să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin pentru continuarea cercetărilor.

Alin Ghiciulescu

Hoţi la staţia de irigat

Doi doljeni, tată şi fiu, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce au pus pe butuci o staţie de irigat din Calafat, chiar în perioada când Doljul este pârjolit de secetă.

Ştefan Puncioiu, de 50 de ani, şi Dorin Puncioiu, de 24 de ani, ambii din Calafat, au fost reţinuţi joi de poliţiştii din localitate. Cei doi au sustras, în perioada iunie – iulie, un conductor electric al reţelei ce alimentează cu energie electrică o staţie de irigat de pe teritoriul comunei. În urma verificărilor, la domiciliul acestora au fost găsite 90 de kilograme de sârmă de susţinere, din oţel, obţinută din dezmembrarea conductorului electric sustras. Cele 90 de kilograme de oţel corespund unui cablu de alimentare cu energie electrică de aproximativ 1.400 de metri.

Aldezir MARIN

Exit mobile version