13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProba de sport, pentru ultima oară la bac

Proba de sport, pentru ultima oară la bac

VÂLCEA. Absolvenţii de liceu au susţinut vineri ultima probă a bacalaureatului, la o disciplină opusă profilului. Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, cei mai mulţi tineri, 2.448, au optat pentru educaţia fizică, iar restul pentru geografie, istorie, economie, engleză, matematică şi alte materii. Varianta cu numărul 71 a fost extrasă pentru ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisă sau practică. „Peste 70% dintre absolvenţii de liceu au dat ieri testarea la educaţie fizică. Sportul este una dintre materiile care au fost eliminate de minister pentru bacalaureatul din 2008, astfel încât, cel puţin anul viitor, absolvenţii nu vor mai putea alege această disciplină.
În cadrul probei de istorie, o elevă de la Grupul Şcolar „Oltchim“ Râmnicu Vâlcea a fost eliminată din examen după ce a fost depistată copiind cu un telefon mobil. În rest, examenul s-a desfăşurat în condiţii bune şi fără probleme“, a declarat inspectorul Nelu Vasile, membru în Comisia Judeţeană de Bacalaureat. Elevii care au susţinut proba la geografie au declarat că subiectele au fost uşoare. Chiar dacă absolvenţii claselor a XII-a au susţinut ultima probă a bacalaureatului, nu au scăpat de emoţii, pentru că de abia sâmbătă vor afla rezultatele testării. Lucrările sunt corectate în trei centre de evaluare: Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae“, Liceul „General Magheru“ şi Liceul „Matei Basarab“, toate din municipiul Râmnicu Vâlcea. Contestaţiile pot fi depuse sâmbătă, 7 iulie, până la ora 20.00. În zilele de 8-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar în următoarea zi vor fi afişate rezultatele finale.

A doua sesiune a bacului, în august

Candidaţii care nu au promovat sesiunea din vară mai au o şansă în toamnă. Înscrierile pentru a doua sesiune au loc în intervalul 16-20 iulie. Examenul începe în 20 august, cu proba orală la Limba şi literatura română, pe 21 august se susţine proba la limba şi literatura maternă, iar pe 22 august- proba de limba şi literatura modernă. Examenele scrise încep în 23 august cu Limba şi literatura română, pe 24 august – Limba şi literatura maternă, 27 august- proba obligatorie a profilului, 28 august-proba la alegere din aria curriculară a specializării, şi pe 29 august- proba la alegere din celelalte arii curriculare.
Prima afişare a rezultatelor are loc în 31 august, după care pot fi depuse contestaţii. Pe 1 şi 2 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate în 3 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII