Proba de sport, pentru ultima oară la bac

Autori


VÂLCEA. Absolvenţii de liceu au susţinut vineri ultima probă a bacalaureatului, la o disciplină opusă profilului. Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, cei mai mulţi tineri, 2.448, au optat pentru educaţia fizică, iar restul pentru geografie, istorie, economie, engleză, matematică şi alte materii. Varianta cu numărul 71 a fost extrasă pentru ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisă sau practică. „Peste 70% dintre absolvenţii de liceu au dat ieri testarea la educaţie fizică. Sportul este una dintre materiile care au fost eliminate de minister pentru bacalaureatul din 2008, astfel încât, cel puţin anul viitor, absolvenţii nu vor mai putea alege această disciplină.

În cadrul probei de istorie, o elevă de la Grupul Şcolar „Oltchim“ Râmnicu Vâlcea a fost eliminată din examen după ce a fost depistată copiind cu un telefon mobil. În rest, examenul s-a desfăşurat în condiţii bune şi fără probleme“, a declarat inspectorul Nelu Vasile, membru în Comisia Judeţeană de Bacalaureat. Elevii care au susţinut proba la geografie au declarat că subiectele au fost uşoare. Chiar dacă absolvenţii claselor a XII-a au susţinut ultima probă a bacalaureatului, nu au scăpat de emoţii, pentru că de abia sâmbătă vor afla rezultatele testării. Lucrările sunt corectate în trei centre de evaluare: Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae“, Liceul „General Magheru“ şi Liceul „Matei Basarab“, toate din municipiul Râmnicu Vâlcea. Contestaţiile pot fi depuse sâmbătă, 7 iulie, până la ora 20.00. În zilele de 8-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar în următoarea zi vor fi afişate rezultatele finale.

A doua sesiune a bacului, în august


Candidaţii care nu au promovat sesiunea din vară mai au o şansă în toamnă. Înscrierile pentru a doua sesiune au loc în intervalul 16-20 iulie. Examenul începe în 20 august, cu proba orală la Limba şi literatura română, pe 21 august se susţine proba la limba şi literatura maternă, iar pe 22 august- proba de limba şi literatura modernă. Examenele scrise încep în 23 august cu Limba şi literatura română, pe 24 august – Limba şi literatura maternă, 27 august- proba obligatorie a profilului, 28 august-proba la alegere din aria curriculară a specializării, şi pe 29 august- proba la alegere din celelalte arii curriculare.

Prima afişare a rezultatelor are loc în 31 august, după care pot fi depuse contestaţii. Pe 1 şi 2 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate în 3 septembrie.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. Becheanu Victor said:

    Eliminarea Ed.fizice din Bac.este salutara.Cine are aptitudini sportive sa le valorifice in competitii de profil.Bacalaureatul este un examen de cunostinte si maturitate .Deci,sa dam Cezarului ce e al Cezarului>Eu am dat examen de stat la Lic.Pedagogic fara sa mi se spuna subiectele inainte, ca acum ,si a fost bine, n-am murit.Tot asa am facut si Facultatea.Sa fim seriosi: un POPOR fara cultura, e mortNu e obligatoriu ca toti sa devina academicieni .Fiecare individ poate face un lucru folositor in societate.Sa fim in rand cu Lumea,caci pana acum avem destui ROMANI cu care ne mandrim in asta lume.*Nainte,dar, Tinerime!

  2. Becheanu Victor said:

    Rog Gazeta de Sud sa faca un gest umanitar; sa puna in pagina urmatorul anunt; ,,Vineri,13 iulie 2007, orele 11,va avea loc intalnirea de 50 de ani a absolventilor Liceului Pedagogic din Craiova, la sediul Scolii din Calea Bucuresti.Prof. Victor Becheanu ,din Cehu-Silvaniei, Salaj .Cu alese multumiri !

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 6 iulie 2007

Actualitate

» Comisia prezidenţială pentru educaţie propune desfiinţarea testelor naţionale
» Preşedintele Băsescu cere reluarea lucrărilor la drumul Valea Jiului – Herculane
» Societatea civilă protestează faţă de decizia Curţii Constituţionale în dosarul Zambaccian
» Atentatele eşuate din Marea Britanie, organizate cu aprobarea lui Osama ben Laden
» Ministrul David, nemulţumit de intervenţia poliţiştilor
» Legea privind majorarea pensiilor, depusă la Preşedinţie pentru promulgare
» Medicii români habar n-au să obţină profit
» Zambaccian, neconstituţional
» Criză de conserve
» Daewoo se mărită cu Ford
» Primele adeverinte de acţionar la Transelectrica
» 4.000 de Loganuri pe lună în India
» Piaţa de leasing, în creştere în 2007
» Acţiunile Automobile Craiova au pierdut 6%
» NATO crede că armata română are nevoie de timp
» Decedat în sediul Ministerului de Interne
» Accident mortal din cauza unei albine

Local

» Grădina Zoologică intră în renovare
» Locomotivă în flăcări
» Biletele de odihnă, vânate de bugetari
» Bilanţ negru pe şoselele din Vâlcea
» Proba de sport, pentru ultima oară la bac
» Zeci de oameni la un pas de a ajunge în stradă
» A împlinit 105 ani
» Scandal în vama din Mehedinţi
» Comunicat
» 20 de copii nevoiaşi, în excursie la Mănăstirea Topolniţa

Gorj

» Au preferat sportul
» Muncitorii STAR GLASS încă aşteaptă salariile
» Cosaşii momârlanilor vin din Gorj
» Salonul Auto Târgu Jiu, la a VII-a ediţie
» 13 persoane protestează în faţa Tribunalului

Sport

» Chivu, te rugăm, pleacă!
» Scurte ştiri
» România, în semifinale
» Junioarele au dezamăgit la europene
» Putem trece de grupe
» Pascu, Cotoranu şi Puşa Dina, examinaţi
» Fotbal cu băieţi şi fete în Bechet
» Incertitudini la Motru
» Remiză la Vâlcea
» Surprinşi de ninsoare
» Wobay s-a distrat cu amatorii austrieci
» Vom juca în Cupele Europene

Bani & Afaceri

» Veniturile agricultorilor se măresc cu jumătate de măsură
» Scurte ştiri
» O afacere dulce – Cascada

Opinii

» Necunoscutele lui Cioroianu
» Ce trebuie să discutăm despre pensii
» Tinereţe fără bătrâneţe?

Top