10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBiletele de odihnă, vânate de bugetari

Biletele de odihnă, vânate de bugetari

OLT. 112 bilete de odihnă destinate bugetarilor au fost negociate de principalele confederaţii sindicale din judeţ pentru cea de-a doua tranşă din luna iulie. Dintre acestea, 21 sunt pentru munte, iar 91 pentru mare. Biletele de odihnă aferente acestei luni sunt grupate în câte trei serii.
Pentru prima serie cu plecare în zilele de 4, 5 şi 6 iulie au fost negociate 178 de bilete. Conform Direcţiei Muncii şi Protecţiei Sociale (DMPS), existau opt bilete neridicate, toate pentru staţiunea Amara. Cel mai puţin interesaţi de un sejur la munte au fost bugetarii din învăţământ. Din acest sector au rămas patru biletele nevalorificate, două din administraţia publică şi două din alte domenii.
De luni a început distribuirea biletelor pentru seria a doua. Biletele sunt cu plecare pe 14, 15 şi 16 iulie, iar conducerea DMPS speră ca să fie valorificate 100%.
Pentru munte au fost negociate şapte bilete de administraţie, câte şase de învăţământ şi sănătate, iar două de alte activităţi. Pentru mare, învăţământul a obţinut cele mai multe bilete – 33, administraţia publică – 25, sănătatea – 29 şi alte domenii de activitate – patru.

DMPS a cerut CNPAS suplimentarea numărului de bilete

Conform solicitărilor venite din partea sindicatelor, dar şi din partea unor persoane, DMPS a cerut Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) suplimentarea numărului de bilete de odihnă cu 200 pentru lunile iulie şi august. „Această solicitare vine în urma zecilor de cereri ale bugetarilor. Ne aflăm în faţa unei situaţii delicate. În Olt sunt 18.605 bugetari, iar pentru acest an au fost alocate de Casa Naţională de Pensii numai 1.075 de bilete de odihnă. Am cerut şi o suplimentare de bilete şi aşteptăm răspuns“, a spus Ecaterina Cârciumaru, directoare adjunctă a DMPS Olt.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU