17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Au preferat sportul

Examenul de bacalaureat s-a încheiat fără incidente în judeţul Gorj. Elevii care au susţinut proba la sport au fost supravegheaţi atent de cadre medicale.

GORJ. Majoritatea elevilor gorjeni care s-au înscris la examenul de bacalaureat au preferat să susţină ultima probă la sport. Potrivit inspectorului şcolar general, Liviu Andrei, peste 3.500 de elevi au ales această disciplină: „Aproximativ 80% dintre elevii care dau bacalaureatul anul acesta au ales sportul. Nu este o probă grea, chiar s-au mai relaxat. A fost eliminată din concurs proba de rezistenţă, astfel că nu a mai fost nevoie ca elevii să meargă la stadion. În cele 12 centre de examen, în sălile de sport, copiii au dat probă la gimnastică, iar pe terenul de sport au susţinut celelalte probe: de viteză, un joc sportiv. În acest an cred că rezultatele vor fi mult mai bune decât anul trecut“, a afirmat Liviu Andrei. Ieri, elevii au susţinut ultima probă, la alegere, dintre materiile din celelalte arii curriculare.

82 de elevi au susţinut ultima probă la alte materii

La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, 338 de elevi au susţinut proba la sport, iar 82 la alte materii din afara ariei curriculare. „Nu au fost nici un fel de probleme. Am chemat dis-de-dimineaţă o ambulanţă, ca să fie în curtea liceului pentru orice eventualitate. Câţiva elevi s-au mai lovit un pic. De dimineaţă a plouat şi au alergat, au alunecat şi a fost nevoie de intervenţia medicului, ca să-i panseze. Nici un incident grav, nu li s-a făcut rău. A fost vremea numai bună pentru susţinerea acestei probe. Cei 82 de elevi, care au susţinut acest ultim examen la alte materii, au fost duşi într-o parte mai izolată a colegiului, astfel încât să nu audă gălăgia colegilor de la sport“, a precizat Petre Suru, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc pe 7 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 8 – 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen-limită data de 10 iulie.

Bacalaureat cu ambulanţe

La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ şi la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu“ din Târgu Jiu, Serviciul de Ambulanţă Gorj a trimis, la solicitarea directorilor şi a preşedinţilor de comisii, câte o ambulanţă. „Am trimis ambulanţe cu medici, pentru ca, în cazul vreunui accident, să intervină prompt. Celelalte licee şi centre unde se ţine bacul nu au solicitat ambulanţe. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic, dar cred că la proba de sport era necesar ca fiecare director să ceară o salvare“, a precizat Nicolae Şerban, directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj. Acest serviciu a primit două milioane de lei vechi pentru cele 12 ore pe care ambulanţa le-a petrecut în curtea colegiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS