10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorât dintr-o lovitură

Omorât dintr-o lovitură

Un craiovean a fost omorât marţi seară, în localitatea Vârvoru de Jos, fiind înjunghiat în inimă de un bărbat cu care era în conflict de mai multă vreme.

Marian Barbu, de 38 de ani, din Craiova, era cunoscut în comuna doljeană Vârvoru de Jos ca un bărbat muncitor, aşezat la casa lui şi tată a doi copii. După cum povestesc sătenii, Marian a intrat în conflict cu Costel Radu, de 31 de ani, din Bucovăţ, şi Ilie Amza în urmă cu câteva luni, când i-a prins furând de la o rudă de-a sa. Costel Radu este cunoscut de oamenii legii ca recidivist, bărbatul făcând 1,8 luni de puşcărie pentru vătămare corporală gravă. Acesta era cercetat şi într-un dosar de furt. „Se certau de multă vreme, de când i-a prins la furat pe cei doi. Le-a spus să aducă lucrurile înapoi, dar ei nu l-au băgat în seamă şi de atunci, pe unde se întâlneau, pe acolo se băteau“, a povestit Floarea Adam, proprietara barului din satul Ciuturi.

Marţi seară, cei trei s-au întâlnit din nou. Marian mergea cu tractorul pe drum, iar când i-a văzut pe cei doi la masă la barul Floarei Adam, a coborât să le ceară socoteală. N-a mai apucat, pentru că a fost lovit cu o pilă în inimă.

„Cred că urmărea de mult să-l omoare“

Poliţiştii care au făcut primele cercetări la faţa locului au stabilit că Radu Costel a avut o altercaţie cu Marian Barbu, în timpul căreia primul i-a aplicat celui de-al doilea o lovitură cu o pilă în zona toracică. Ilie Amza, care stătea la masă cu Radu, spune că Marian a coborât din tractor croit să-l bată pe amicul său, însă acesta l-a înjunghiat. „Stăteam la masă cu Radu, când a trecut Marian cu tractorul pe drum. A coborât din tractor şi a venit la noi să-l bată pe amicul meu. Acesta avea o pilă de ascuţit lanţul la drujbă la el, nu ştiu ce făcea cu ea, şi după ce s-au certat a înfipt-o în piept lui Marian“, a explicat Ilie Amza. Proprietara barului, care a fost de faţă la incident, crede că Radu voia de mult să-l omoare pe Marian Barbu. „Eu zic că avea pila pregătită, pentru că după ce a coborât bărbatul din tractor şi a ajuns lângă el, l-a şi lovit. Nici măcar nu s-au certat, a lovit direct. E păcat de familia şi copiii victimei, că Radu nu avea de nici unele“, a mai spus Floara Adam.

Martorii mai povestesc că, după ce a fost lovit, bărbatul a făcut câţiva paşi şi a căzut. A fost urcat în maşină de soţul Floarei Adam pentru a fi dus la spital în Craiova, însă în zona localităţii Bucovăţ a murit. Costel Radu a fost reţinut de poliţiştii din Vârvoru de Jos, în timp ce se întorcea de la cârciumă.

Pedeapsă

Costel Radu a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Dacă acesta va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU