22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFetiţă de 11 ani înecată în Dunăre

Fetiţă de 11 ani înecată în Dunăre

O fetiţă de 11 ani, din Corabia, judeţul Olt, a fost înghiţită de Dunăre în timp ce făcea baie cu o prietenă. Tragedia s-a întâmplat marţi, în jurul orei 13.30. Alexandra Diaconu, elevă în clasa a IV-a, a plecat la plajă cu sora sa, Georgiana, de şapte ani, şi cu o prietenă, pe nume Dana, de 12 ani. Cele două surori erau în vizită la bunici, iar marţi au cerut voie să meargă la plajă cu prietena lor. Ajunse pe malul Dunării, Alexandra şi Dana au intrat în apă. Mai fricoasă, Georgiana a rămas pe mal. La scurt timp, Alexandra s-a dus la fund, iar Danei i se mai vedea doar mâna deasupra apei. Totul s-a petrecut sub privirile neputincioase ale Georgianei, care a rămas pe mal. Ionuţ Ciumbrei, care întâmplător a văzut totul, s-a aruncat imediat în apă şi a prins-o de mână pe Dana, apoi a adus-o la mal. Ionuţ s-a întors să o caute şi pe Alexandra, însă, din păcate, totul a fost zadarnic.

Speriate, cele două fete au fugit acasă şi le-au povestit bunicilor ce s-a întâmplat. Oamenii au anunţat poliţia, care s-a deplasat imediat la faţa locului. Corpul neînsufleţit al fetiţei a fost căutat ieri de două echipaje de la Poliţia de Frontieră, însă fără succes.

Au vrut cu orice preţ la plajă

Surorile Diaconu locuiau în Bucureşti împreună cu părinţii lor. În fiecare vacanţă, fetele obişnuiau să vină la bunici. Aşa au procedat şi în vacanţa aceasta, fără să ştie că va fi ultima petrecută împreună. Marţi, în jurul prânzului, ele au ţinut cu orice preţ să meargă la Dunăre. Au păcălit-o pe bunică, spunându-i că se duc la plajă cu părinţii Danei. Femeia a avut încredere în nepoate şi s-a gândit că vor fi supravegheate. N-a fost însă aşa. „Au zis că pleacă şi cu părinţii Danei. Când am auzit, am zis că nu se întâmplă nimic şi sunt supravegheate de părinţii fetei. Dacă ştiam că ele mă mint, nu le lăsam să plece de acasă. La scurt timp s-au întors speriate. Le-am întrebat unde este Alexandra. Ele mi-au spus că n-au mai putut să o scoată din apă şi a rămas acolo“, a povestit îngrozită bunica fetei.

„Am văzut doar o mână deasupra apei“

Ionuţ Ciumbrei, tânărul care i-a salvat viaţa Danei, era la plajă cu mai mulţi prieteni. El le-a observat pe fete când au intrat în apă: „Am scos-o la suprafaţă pe una dintre fete, dar pe cealaltă nu am putut“.

Cu două fotografii pe care le ţinea strâns la piept, mama Alexandrei plângea ieri disperată pe malul apei. Femeia spune că a avut o presimţire încă de luni seară, dar nici prin cap nu i-a trecut că era vorba de o astfel de nenorocire. „Luni seară am avut o presimţire rea. Căţeluşa pe care Alexandra a crescut-o încă de mică n-a dormit toată noaptea, a schelălăit întruna. Nu pot să cred ce mi s-a întâmplat! Îi cumpărasem Alexandrei rochie albă de mireasă pentru serbare, iar acum uite peste ce am dat. Măcar să o găsim, să ne ocupăm de cele creştineşti. Nimeni nu ne ajută. Dacă nu mă duceam la Poliţia de Frontieră să fac scandal, nu veneau să o caute. Ne-am interesat de scafandri, dar ne cer bani mulţi şi nu avem de unde să-i dăm. Primarul a zis că ne ajută cu un coşciug, dar eu îmi vreau copilul“, a spus disperată mama fetiţei moarte.

Până ieri, trupul neînsufleţit al micuţei nu a fost găsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU