8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLavinia şi Mădălina, două fete minunate

Lavinia şi Mădălina, două fete minunate

Pentru soţii Niculescu, familia este totul. În ciuda tuturor greutăţilor, şi-au crescut frumos fetele, au investit în educaţia lor, le-au învăţat să fie luptătoare, să nu se dea uşor bătute în viaţă, în faţa greutăţilor, să fie mereu vesele şi încrezătoare.

Cireşica şi Dumitru Niculescu au reuşit în viaţă datorită dorinţei de a răzbate. Cei doi povestesc acum, la mai bine de 15 ani de când sunt împreună, că au pornit de la zero, iar în prezent au o familie fericită, două fete frumoase şi deştepte, o casă, o maşină şi multe altele, realizate prin muncă.

„Ne-am făcut casa singuri, nunta, la fel, nu am aşteptat ajutor de la nimeni. Eu am vrut să vindem casa şi să ne luăm un apartament la oraş. Miti (Dumitru – n.r.) nu a vrut, mi-a spus să mă mut numai eu, dacă vreau. Nu a suportat ideea de a se rupe de tot ce realizaserăm împreună. El preferă casa de la ţară, viaţa aici este mult mai frumoasă. Este pasionat de grădină, de plante, de pomi, iar Mădălina, fata cea mică, îi seamănă“, a povestit Cireşica Niculescu. Soţii Niculescu lucrează la o unitate militară din Gorj, unde Dumitru este soldat voluntar gradat, iar Cireşica este muncitoare necalificată.

Oameni simpli, cu suflete mari, mulţumiţi de norocul pe care îl au. Din păcate, soţii Niculescu trăiesc cu teama că peste doi sau trei ani ar putea rămâne fără locul de muncă. Speră ca Dumnezeu să îi ajute şi să aibă posibilităţi să le ofere fetelor tot ce au nevoie.

Dragostea i-a unit

Familia Niculescu este cunoscută în satul Curtişoara drept una în care înţelegerea şi dragostea îi unesc pe cei patru membri. Una dintre fete, Lavinia, elevă la Şcoala Generală din Curtişoara, a reuşit să obţină cea mai mare notă la testele naţionale.

Părinţii sunt mândri de fetele pe care le-au sfătuit că învăţatul le va schimba viaţa.

Lavinia Niculescu este un copil muncitor, care a învăţat foarte mult şi care va împlini 15 ani pe 10 septembrie. Are mulţi prieteni, dar cei mai importanţi pentru ea, prietenii de suflet, sunt părinţii şi sora. Îi este teamă de ce va urma, întâlnirea cu noii colegi şi anii de liceu. Se bazează însă pe faptul că este o fire care se adaptează uşor, sociabilă şi plină de viaţă.

Munceşte în gospodărie alături de părinţi

Dis-de-dimineaţă, părinţii pleacă la serviciu, iar cele două surori, Lavinia şi Mădălina, rămân acasă să aibă grijă de gospodărie. Iepurii, porcii şi găinile trebuie hrănite, iar în camere trebuie făcută curăţenie, în consecinţă trezirea este obligatoriu la ora şase, maximum şapte, fie că este vară sau iarnă, vacanţă sau perioadă de şcoală… Fata recunoaşte cu modestie că în timpul şcolii a reuşit cu succes să îmbine învăţatul cu munca în gospodărie.

„După-amiază trebuie să cărăm iarbă la animale. Mergem în grădină la smuls de buruieni, la săpat straturile de legume. Muncesc împreună cu sora mea, cot la cot cu părinţii. Dar, trebuie să recunosc, m-am înţeles foarte bine şi cu învăţatul, şi cu munca„, a spus Lavinia.

Trandafirii tatei

Mama şi tatăl fetei sunt mândri de realizările copilelor şi se consideră doi părinţi norocoşi, întrucât au fete deştepte şi, pe deasupra, muncitoare. „Lavi şi Mădă“ sunt florile lor, lumina ochilor. „Ne-au mai şi supărat, ca orice copil, dar se ţin de şcoală, de munca în gospodărie, şi ne ajută. Ne-am dorit să înveţe cât mai bine, să-şi înceapă construirea viitorului într-un mod cât mai solid“, a spus tatăl Laviniei, zâmbind. Mădălina este cea care se ocupă de florile din curte, Lavinia iubeşte limba engleză şi limba română şi este pasionată de cărţi.

„Iubesc senzaţia să mă pierd în lumea cărţilor, să mă amestec cu personajele. Îmi plac cărţile poliţiste, Agatha Christie, poeziile lui Mihai Eminescu, Caragiale, desenele animate, îmi place să desenez şi să scriu poezie. Poeziile mele sunt despre viaţă şi natură, iar când vreau să desenez merg în luncă, în mijlocul copacilor, pe iarbă, lucru care mă relaxează şi pot să fiu numai eu cu mine“, a spus fata, uitându-se, zâmbind, la câteva desene înşirate pe una dintre treptele casei. Îi place să spună că se aseamănă cu o floare, cu un trandafir, floarea ei preferată. Iar dacă ar fi să se asemuiască şi cu o pasăre, consideră că rândunica ar fi cea mai potrivită: preţuieşte casa, se întoarce mereu la cuibul ei…

Vise şi dorinţe de copil…

Printre dorinţele sale neîmplinite, se numără faptul că ar vrea mai multe cărţi şi o situaţie financiară mai bună: „Nu pot să spun că părinţii mei nu mi-au dat cam tot ce am vrut, asta în limita posibilităţilor băneşti, dar eu mereu îmi doresc mai mult. Mi-aş fi dorit o viaţă mai bună din punct de vedere material. Vara asta voi sta acasă, la muncă, dar îmi place. M-am obişnuit. Facem dulceaţă şi compot cu mama, mergem la adunatul fânului. Important este că voi fi alături de familia mea“.

Blonda şi bruneta familiei Niculescu

Lavinia este o brunetă mignonă, cu păr lung până la brâu, ochi mari şi căprui şi faţă rotundă. Te priveşte printre genele lungi, apoi zâmbeşte şi după ce se obişnuieşte cu interlocutorul îndrăzneşte să râdă, să-şi arate adevărata fire: veselă, „roşie“, cum singură se descrie, isteaţă foc. Mădălina are 13 ani şi este elevă în clasa a VII-a. Sora mai mică a Laviniei este blondă, vorbăreaţă nevoie mare şi prietenoasă. Vorbeşte cu admiraţie despre sora sa mai mare, un adevărat model pentru ea, căreia nu îi poate găsi nici măcar un defect. Părinţilor le place să spună că Lavinia seamănă cu tatăl său la fizic, iar la caracter cu mama, iar Mădălina a moştenit-o pe mama la trăsăturile fizice, iar la cele de caracter, pe tatăl său. Au o copilărie fericită, ignoră lipsurile, bucurându-se de dragostea şi de căldura familiei, încercând să vadă doar „partea plină a paharului“…

Profesorii au numai cuvinte de laudă pentru cele două fete ale familiei Niculescu. Lavinia Adelina Niculescu a luat nota 9,03 la testele naţionale, cea mai mare notă din Şcoala Generală Curtişoara. „Sunt foarte mândru de fata mea, mai ales acum, cu aceste rezultate pe care le-a obţinut la testele naţionale. Suntem o familie în care dragostea şi respectul faţă de ceilalţi membri sunt foarte importante. Ne ajutăm reciproc, vorbim, timpul liber îl petrecem împreună. Am o familie frumoasă, pot spune cu mâna pe inimă că suntem fericiţi“, a spus Dumitru Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII