5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomâni morţi pe autostradă la Roma

Români morţi pe autostradă la Roma

Şase români au decedat, iar alţi trei au fost răniţi grav ieri-dimineaţă, după ce microbuzul în care călătoreau s-a răsturnat pe o autostradă din apropiere de Roma.

Informaţii contradictorii au circulat pe parcursul zilei de ieri în ceea ce priveşte numărul morţilor, al răniţilor şi sexul acestora.

În urma accidentului, traficul a fost blocat pe autostradă pentru câteva ore. MAE a primit confirmarea autorităţilor italiene privind naţionalitatea victimelor, cele şase persoane decedate, patru bărbaţi şi două femei, fiind români, a declarat, pentru NewsIn, Ilie Bănică, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Cauza accidentului este, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile italiene celor române, pierderea controlului autovehiculului, a mai spus Bănică, precizând că este vorba despre un microbuz cu număr de înmatriculare de Bacău.

Purtătorul de cuvânt al MAE a mai spus că, din informaţiile furnizate de autorităţile italiene, condiţiile meteo şi de trafic din zonă, la ora accidentului, erau normale.

„Cei trei răniţi sunt în stare gravă şi au fost internaţi în spitalele din Roma. Am solicitat detalii pentru a afla identitatea acestora, precum şi a celor decedaţi. Nu avem încă aceste date“, a spus Ilie Bănică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII