16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZahărul, duşmanul tinereţii

Zahărul, duşmanul tinereţii

Ştim cu toţii că dulciurile adaugă centimetri taliei noastre, dar ştiaţi că ciocolata conduce şi la apariţia ridurilor?

De cele mai multe ori, doamnele se abandonează plăcerii oferite de o ciocolată, o îngheţată sau orice alt produs care se încadrează în categoria „dulciuri“, gândindu-se că vor trage mai tare de aparate la sală şi vor scăpa de caloriile asimilate. În afară de kilogramele în plus pe care le „câştigăm“ mâncând dulciuri, organismul şi tenul nostru sunt şi ele expuse riscurilor.

Dermatologul Fredric Brandt a explicat de ce dulciurile sunt inamicul numărul unul pentru doamne şi le sfătuieşte pe acestea să renunţe la dulciuri, sau măcar să le rărească, şi vor putea astfel să întoarcă timpul înapoi cu zece ani.

O dietă fără dulciuri respectată cu regularitate va şterge de pe chipul femeilor semnele lăsate de trecerea timpului.

Printre vedetele care au urmat sfaturile doctorului Fredric Brandt se numără Madonna, Rupert Everett, Cher şi Ellen Barkin şi putem constata şi noi că acesta a avut dreptate.

 

Dulciurile, aliatul ridurilor

 

Majoritatea femeilor care au redus cantitatea de zahăr nu numai că au scăpat de câteva kilograme, dar au observat în doar zece zile că tenul lor este mai luminos şi mai elastic.

O dată cu apariţia primelor riduri, doamnele trag un semnal de alarmă şi încep să intre în panică. Nu putem da timpul înapoi şi cel mai bine este să prevenim şi nu să tratăm.

Este ştiut faptul că ridurile fine, dacă nu sunt tratate imediat ce apar cu produse speciale, se accentuează şi nu vom mai scăpa niciodată de ele.

Zahărul distruge elastina şi colagenul şi, cu alte cuvinte, ne îmbătrâneşte.

Specialiştii au avertizat că tenul nostru se degradează treptat nu numai pentru că mâncăm dulciuri, dar şi din cauza modului în care consumăm aceste produse.

Dulciurile care se prepară la o temperatură ridicată sunt extrem de periculoase.

Cu cât temperatura este mai ridicată şi timpul de preparare este crescut, numărul produşilor finali ai glicaţiei (AGE) este mare şi, o dată consumaţi, aceştia atacă fibrele de colagen şi elastină.

Aşa că eliminaţi din alimentaţia dumneavoastră orice mâncare sau băutură care conţine zahăr şi nu veţi avea decât de câştigat. Se ştie că la supărare doamnele se consolează cu ceva dulce.

Dacă vreţi să întineriţi, renunţaţi la acest obicei. Dacă totuşi vi se pare imposibil, încercaţi să înlocuiţi bombonica cu gust de mentă sau ciocolata cu cremă cu un fruct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS