Ştiri IT&C

Autori
Etichete , , ,


Samsung pune televiziunea digitală într-un singur cip

Compania Samsung Electronic Co. Ltd a creat un „cuplu“ de cipuri capabile să recepţioneze şi să decodeze patru sisteme TV digitale mobile. Datorită acestor cipuri, se vor putea produce media-playere portabile şi telefoane mobile ce pot recepţiona transmisiuni pe frecvenţe locale oriunde în lume. Cipurile sunt compatibile cu sistemul DVB-T/H utilizat în majoritatea ţărilor europene, cu sistemul DAB-IP folosit în Londra, sistemul ISDB-T ce funcţionează în Japonia, dar şi cu sistemul terestru DMB utilizat în Coreea.

Reprezentanţii Samsung au declarat că acestea sunt primele cipuri fabricate cu ajutorul tehnologiei de producţie cu dimensiuni de 65 de nanometri. Producătorii acestor tipuri de cipuri, inclusiv Samsung, îşi îmbunătăţesc în permanenţă tehnologia pentru a produce astfel de componente din ce în ce mai mici şi mai fine, cu scopul de scădea dimensiunile şi consumul unităţilor, acestea reprezentând aspecte deosebit de importante în cazul cipurilor utilizate în fabricarea produselor electronice portabile.

Unul dintre cipuri este un tuner RF multi-bandă ce recepţionează semnalul analog, iar celălalt este un decodor de canale, care transformă semnalul analog într-un semnal digital ce poate fi procesat. Tunerul „acoperă“ benzile de frecvenţă VHF, UHF şi L folosite pentru televiziunea digitală mobilă în majoritatea zonelor din lume.

Mai mult decât atât, compania Samsung pune la dispoziţia clienţilor săi şi un cip unic ce conţine cele două cipuri funcţionale. În prezent se produc deja mostre ale acestuia, iar producţia în masă este programată să înceapă către sfârşitul acestui an.


Google Desktop pentru Linux

Compania Google Inc. va lansa pe piaţă versiunea pentru Linux a aplicaţiei Google Desktop, la aproape trei ani după lansarea acestui produs pentru sistemele de operare Windows. Aplicaţia este folosită pentru căutarea şi indexarea fişierelor din computer, dar şi pentru căutarea pe internet şi începând cu luna aprilie a acestui an a deveni disponibilă şi în versiune compatibilă cu sistemele de operare Mac OS X.

Ca şi versiunea pentru Mac, Google Desktop pentru Linux este un produs beta, de test. Versiunea pentru Windows a „scăpat“ de calificativul „beta“, ceea ce înseamnă că Google Inc. consideră că acest produs este mai stabil şi mai performant. În prezent, Google Desktop pentru Linux este mai „sărac“ decât versiunea pentru Windows, pentru că nu include şi opţiunile „Sidebar“ şi „Gadgets“. Aceasta din urmă include miniaplicaţii ce permit accesarea de pe desktop a e-mail-urilor primite, a informaţiilor meteo, a fotografiilor şi a ştirilor. Opţiunea „Sidebar“ este o fereastră verticală în cadrul căreia pot fi organizate aplicaţiile „Gadgets“. Versiunea pentru Linux, care a fost creată de o echipă de ingineri Google din Beijing, este disponibilă în limbile engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, olandeză, chineză tradiţională şi simplificată, japoneză, coreeană şi portugheză. Google Desktop pentru Linux este compatibil cu sistemele de operare Debian 4.0, Fedora Core 6, Ubuntu 6.10, SUSE 10.1 şi Red Flag 5.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 1 iulie 2007

Actualitate

» Distracţii nocturne
» Moda la ştrand
» Lecţia de vacanţă
» Muzica trotuarelor
» Olt: Fetiţă accidentată grav de o bicicletă
» Irak: Cel puţin 35 de cadavre într-o groapă comună
» A cincea arestare în cazul atentatelor dejucate din Marea Britanie
» Fotbal: Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au marcat cinci goluri pentru Wolfsburg
» Bagdad: Doi poliţişti ucişi în urma unui atentat
» Fotbal: Kaka i-a cerut lui Berlusconi să-l lase la Real Madrid

Local

» Cargo zguduie Craiova
» Pictura de la Uzdin, un arc peste timp
» Damele de companie în vechea Craiovă
» Amintiri cu haiduci
» Ştiri IT&C
» Subiecte tabu într-o relaţie
» Temerile bărbaţilor
» Sex după fiecare întâlnire
» Colţul gospodinei
» Zahărul, duşmanul tinereţii
» Sfaturi pentru o epilare de nota zece
» Femeia şi bărbatul – doar prieteni?
» Prima dragoste – ce durere!

Sport

» Hănescu şi Mihalache, eliminaţi
» Hingis, trimisă acasă de Granville
» Pavel şi Johansson, în turul doi
» Federer, în optimi
» McLaren şi BMW aşteaptă marea provocare
» Unirea Cruşeţ a câştigat Cupa României Creativ
» Prunariu conduce delegaţia României
» Real Madrid a intrat în lupta pentru Chivu
» Universitatea poate spera la locurile 4-5

Magazin

» Angelina Jolie şi Pierce Brosnan, un cuplu
» RBD se mută pe internet
» Gwyneth Paltrow, operată la picior
» Maria Sharapova se visează Bond Girl
» Excesele de pe marele ecran
» Surorile Hilton, bogate şi disponibile
» Flori cu nume de vedetă
» Cravata – purtătoare de bacterii
» Spermă conservată 21 de ani
» Părul creţ e ereditar
» Baia zilnică, periculoasă pentru bebeluşi
» Autismul va putea fi vindecat
» Cu fiica la ginecolog
» Masa de duminică
» HOROSCOP
» Năsturel – Nasturtium officinale
» Dieta de 1.800 de calorii
» Design cu aer tropical

Top