8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSfaturi pentru o epilare de nota zece

Sfaturi pentru o epilare de nota zece

Dacă doriţi să eliminaţi orice urmă de pilozitate, fie că este vorba de picioare, de mâini, de faţă sau de zona inghinală, epilarea cu ceară este soluţia ideală.

Având în vedere că suntem în plin sezon estival şi picioarele sunt mai mereu la vedere, trebuie să aveţi mare grijă ca pielea dumneavoastră să fie impecabilă. Asta înseamnă că trebuie să eliminaţi orice fir de păr de pe corpul dumneavoastră. Produsul ideal pentru a putea beneficia de rezultate optime pentru aproximativ 30 de zile este ceara. Multora dintre reprezentantele sexului frumos li se taie respiraţia numai la ideea de a se supune unei epilări cu ceară. Este bine să ştiţi că, dacă ţineţi cont de câteva mici sfaturi, epilarea cu ceară nu va mai fi atât de dureroasă.

 

Înainte de a începe epilarea

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi atunci când vă hotărâţi să începeţi „operaţiunea“ este acela de a privi calendarul. „În timpul menstruaţiei activitatea bulbului pilos este încetinită, iar în cazul în care se execută epilarea efectul este mai de durată. Perioada care precede fluxul în schimb este mai puţin indicată, deoarece pielea este mult mai sensibilă la durere, iar smulgerea părului provoacă mai multă suferinţă“, a declarat specialistul dermatolog Antonino Di Pietro. Pentru o epilare ca la carte, cu câteva zile înainte aplicaţi pe piele o cremă cu proprietăţi exfoliante. Dacă pielea este perfect curată şi netedă, ceara aderă mai bine şi în plus pot fi smulse şi firele de păr crescute sub piele. Dacă doriţi să vă epilaţi după ce aţi făcut baie sau duş, amintiţi-vă că pielea trebuie să fie perfect uscată. Aplicaţi un strat subţire de talc şi astfel ceara se va lipi doar de firele de păr şi nu de piele, iar smulgerea acesteia este mai puţin agresivă.

 

Pentru picioare

 

Pentru epilarea picioarelor este indicat să folosiţi ceară călduţă, care se întinde cu ajutorul unui aplicator special. Preparaţi pielea pentru epilare făcând o baie călduţă cu puţin timp înainte de a folosi ceara. Acest lucru dilată porii şi face ca epilarea să fie mai puţin neplăcută. Cu ajutorul unui burete masaţi gambele în sensul contrar creşterii părului, pentru a fi sigură că toate firele au ieşit de sub piele. Dezinfectaţi apoi zona cu un produs ce nu conţine alcool. Aplicaţi ceara pe porţiuni mici, apoi puneţi peste (în direcţia creşterii firelor de păr) ea bucata de hârtie specială pentru epilat, având grijă ca aceasta să fie bine lipită de ceară. Începeţi să apăsaţi din partea de sus a fâşiei către partea inferioară, amintindu-vă să lăsaţi dezlipită partea de jos pentru a putea fi apucată în momentul smulgerii. Desprindeţi fâşia de ceară cu putere, pe cât posibil dintr-o singură mişcare. Dacă repetaţi opeaţiunea pentru aceeaşi zonă, nu utilizaţi aceeaşi hârtie.

 

Zona inghinală

 

Pentru zona inghinală folosiţi ceară caldă sau rece, care este mult mai comodă pentru această parte a corpului. Dezinfectaţi bine zona înainte de epilare. „Partea inghinală este foarte sensibilă şi este supusă frecării cu hainele. Pentru a evita ca după epilare să se formeze coşuri este indicat să folosiţi un produs ce nu conţine alcool, care elimină bacteriile ce ar putea provoca infectarea foliculului“, a precizat Antonino Di Pietro. Tăiaţi înainte firele de păr care sunt prea lungi, altfel riscaţi ca acestea să fie rupte şi nu eliminate de la rădăcină. Firul de păr nu trebuie să depăşească o jumătate de centimetru. Pentru o epilare nedureroasă, puneţi pe piele un sac cu gheaţă timp de câteva minute. După aceea, uscaţi porţiunea înainte de a întinde ceara. Poziţia fâşiei de ceară trebuie să fie în diagonală, deoarece de obicei părul în zona inghinală creşte în această direcţie. Pentru a elimina durerea, în momentul smulgerii trageţi de piele în jos. În cazul în care pielea vi s-a iritat după epilare, pentru a o descongestiona, preparaţi seara un amestec dintr-o jumătate de pahar de apă, două aspirine şi un pic de glicerină pură. Pentru aplicarea soluţiei folosiţi o faşă sterilă.

 

Mustaţa

Pentru eliminarea mustăţii folosiţi ceară rece. Există în comerţ benzi speciale de ceară rece speciale pentru epilarea zonei de deasupra buzei superioare. Banda cerată se aplică pe pielea bine curăţită. „Dacă se degresează prea mult zona există riscul ca pielea să se irite foarte tare. Este bine să folosiţi pentru curăţare un tampon îmbibat în lapte demachiant“, subliniază specialisul italian. Deasupra buzei firele de păr cresc în mai multe direcţii. Pentru ca epilarea să fie eficace trebuie să delimitaţi mai multe zone. Observaţi cu ajutorul unei oglinzi în ce parte cresc firele de păr. Spre exemplu, puteţi distinge două zone laterale, în apropiere de colţul gurii, şi una centrală, deasupra buzei superioare. Poziţionaţi prima fâşie în diagonală. Folosindu-vă de limbă încercaţi să menţineţi pielea întinsă. Procedaţi în acelaşi fel pentru zona centrală, care este de altfel şi cea mai delicată. Aici smulgerea trebuie făcută de jos în sus.

 

După epilare

 

Pentru eliminarea rămăşiţelor de ceară folosiţi un ulei de migdale dulci. Majoritatea tipurilor de ceară existente pe piaţă sunt liposolubile, adică se dizolvă cu ajutorul grăsimilor, ceea ce înseamnă că vă este suficient un tampon îmbibat în ulei penru a vă curăţa. În plus, uleiul catifelează şi hidratează pielea. Pentru ca epilarea să dureze cât mai mult timp, puteţi folosi creme care întârzie creşterea părului. Acestea sunt realizate pe bază de substanţe vegetale care topesc o parte din proteinele bulbului pilos şi îi încetinesc activitatea. Folosiţi crema imediat după epilare şi în următoarele trei-patru zile. Amintiţi-vă că după epilare trebuie evitate deodorantele şi parfumurile pe bază de alcool pentru un timp suficient de lung care să permită restabilirea PH-ului pielii (aproximativ 12 ore). Dacă vreţi să vă împrospătaţi pielea, pulverizaţi apă termală. Nu vă expuneţi imediat la soare după ce v-aţi epilat cu ceară. Dacă nu puteţi evita acest lucru, folosiţi o cremă solară cu un grad crescut de protecţie. Dacă se întâmplă să vă rămână câteva fire de păr sub piele, sterilizaţi o pensetă (în foc sau cu alcool), apoi cu delicateţe extrageţi firele rămase. În sfârşit, dacă vă apar coşuri, aplicaţi imediat după epilare o cremă antibiotică pe bază de gentamicină sau clindamicină pe care o puteţi procura de la farmacie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS