9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeia şi bărbatul - doar prieteni?

Femeia şi bărbatul – doar prieteni?

Există o întrebare care apare foarte des în conversaţiile purtate la o ieşire în oraş sau la o cină cu prietenii: este posibil ca un bărbat şi o femeie să fie doar prieteni? Înainte să daţi un răspuns, ţineţi cont că există un cuvânt extrem de important în această întrebare: „doar“. Adică „prieteni şi atât“. Fără sex, fără dorinţă, fără pasiune, fără speranţe şi vise ascunse: prieteni şi atât.

Mulţi ar răspunde „da“ fără să ezite, unii ar fi convinşi că nu poate exista aşa ceva, în timp ce alţii gândesc că o astfel de situaţie este posibilă. Cei mai conservatori spun mereu că nu există „doar prietenie“ între un bărbat şi o femeie în primul rând pentru că un bărbat are întotdeauna intenţii ascunse, indiferent dacă recunoaşte sau nu acest lucru. Aşadar, un bărbat şi o femeie pot fi prieteni numai după ce ambii reuşesc să treacă peste atracţia sexuală.

 

Prietenie sau sex?

 

Atracţia sexuală este într-adevăr un inconvenient. Există multe cazuri în care femeia îi sugerează bărbatului care o curtează să fie „doar prieteni“, iar cel mai derutant pentru bărbatul respectiv este că această decizie este luată în general imediat după ce ei doi au făcut sex. Există mulţi bărbaţi care, puşi în faţa unei astfel de decizii, se mulţumesc cu calitatea de „prieten şi atât“ când de fapt vor să beneficieze de titlul de iubit.

De multe ori este greu să faci diferenţa între prietenie şi „altele“ şi este perfect adevărat că majoritatea bărbaţilor privesc orice femeie ca pe o potenţială iubită sau amantă, într-o anumită măsură. Dar bărbaţii care au prietenii apropiate cu femei recunosc că ajung de multe ori într-un punct în care trebuie să se hotărască dacă vor să fie prieteni sau iubiţi, ceea ce este valabil şi în cazul femeilor. Există prietenii în care sexul nu a fost pus în discuţie, la fel cum există prietenii în cazul cărora s-a pus problema sexului, dar s-a renunţat la această idee pentru a nu se strica relaţiile. Există în acelaşi timp a treia categorie de prietenie: dragoste transformată în prietenie.

 

Prietenie din dragoste

 

Acest subiect de conversaţie este cât se poate de interesant şi controversat pe măsură, în primul rând pentru că fiecare are propria părere în această privinţă. Cu toţii însă trebuie să ţinem seama de faptul că o prietenie adevărată implică experienţe comune în cadrul cărora încrederea şi loialitatea sunt dovedite de ambele părţi. Pentru bărbaţi este mai dificil decât pentru femei, mai ales dacă se ajunge la stadiul în care cei doi devin iubiţi.

Dacă stăm să ne gândim la prieteniile dintre femei şi bărbaţi, putem determina mai multe categorii, uneori chiar o combinaţie a acestora: cei doi convin să fie „prieteni“ şi atât; iubirea dintre cei doi se transformată în prietenie; iubitul este cel mai bun prieten; bărbaţi care sunt prieteni adevăraţi.

Există prietenii de multe feluri, forme şi grade de complexitate, însă nimic nu complică toate aceste prietenii mai mult decât sexul. Un bărbat şi o femeie pot fi într-adevăr doar prieteni, iar prietenii nu îşi exprimă sentimentele (sau cel puţin nu ar trebui să-şi exprime sentimentele) prin sex. Prin urmare, simplificaţi-vă viaţa învăţând cum să faceţi diferenţa clară între aceste două aspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS