10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou contract colectiv de muncă la SC Cord România

Un nou contract colectiv de muncă la SC Cord România

OLT. Salariaţii de la SC Cord România SRL au un nou contract colectiv de muncă.  
„Noul contract respectă prevederile Legii nr. 130/96, precum şi drepturile şi obligaţiile ce decurg din Codul Muncii. Prin acest contract de muncă s-au pus bazele unei mai bune colaborări între reprezentanţii patronatului şi salariaţi“, a mai spus Velemir Radovan, directorul DMPS Olt.
Contractul de muncă a fost semnat pe o perioadă de patru ani. Printre prevederile CCM amintim: nivelul de salarizare în raport de calificare, modul de calcul al salariului pentru următorii ani (indexări), introducerea sporurilor de vechime, a sporului pe timp de noapte, plata orelor suplimentare. De asemenea, s-au stabilit condiţiile de muncă şi cele de odihnă, măsurile speciale pentru protecţia angajaţilor, acordarea de beneficii în caz de boală profesională şi accidente de muncă. Tot în contract sunt prevăzute într-un capitol detalii legate de formarea profesională.
Actualul contract de muncă a fost semnat de peste 90% din angajaţii SC Cord România, urmând ca în scurt timp muncitorii să se constituie într-un alt sindicat care să le apere drepturile dobândite în noul contract colectiv de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS