5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinematograful Flacăra va fi renovat

Cinematograful Flacăra va fi renovat

După o perioadă în care la Râmnicu Vâlcea nu se puteau viziona filme la cinematograf, se anunţă zile mai bune pentru iubitorii celei de-a şaptea arte. Cinematograful „Flacăra“ din Ostroveni urmează să fie renovat.

VÂLCEA. Un studiu de fezabilitate pentru renovarea cinematografului Flacăra din cartierul Ostroveni a fost aprobat recent de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. Obiectivul a fost transferat din domeniul public al statului în cel al municipiului la sfârşitul lui 2006, după ce ani buni a fost lăsat în paragină, locaţia degradându-se o dată cu trecerea timpului. Acum, Primăria Râmnicu Vâlcea e gata să investească sume serioase în singurul cinematograf pe care îl are în prezent oraşul. Prins în lista de investiţii a acestui an, obiectivul presupune lucrări de amenajare a unei săli de peste 300 de locuri. Autorităţile locale spun că în momentul în care unitatea a fost preluată în patrimoniul consiliului local, spaţiul în care este găzduit cinematograful era într-o stare jalnică din cauza faptului că nu a mai fost folosit şi întreţinut de foarte mulţi ani. Primarul Gutău afirmă că după parcurgerea primelor etape şi întocmirea tuturor studiilor, reamenajarea ar trebui să fie gata în câteva luni.
Oraşul fără cinematografe

În prezent, Râmnicu Vâlcea nu mai are nici un cinematograf din cele patru existente în urmă cu câţiva ani. Cinematograful Modern a intrat de anul trecut în renovare, clădirea acestuia urmând a fi transformată însă în sală de teatru şi numai o secţiune va funcţiona ca şi cinematograf. Dar şi aici lucrările stagnează. Cu toate că sume masive au fost investite de Consiliul Judeţean Vâlcea în lucrări de reamenajare şi extindere, autorităţile judeţene se plâng de lipsa banilor. De fapt, conducerea judeţului aşteaptă o suplimentare bugetară din partea guvernului. „Dacă vom mai primi 200.000 de lei din partea guvernului, am putea finaliza lucrările în decembrie. Dacă vom fi lăsaţi să le facem singuri, din fondurile noastre, şantierul se va prelungi până la sfârşitul lui 2008“, a declarat Dumitru Buşe, preşedintele consiliului judeţean. Sutele de sesizări ale cetăţenilor către edilul-şef au dat rezultate, cinefilii vâlceni având în sfârşit un motiv de bucurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS