8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de elevi au început bacalaureatul

Mii de elevi au început bacalaureatul

GORJ. Aproximativ 4.900 de elevi gorjeni au susţinut ieri prima probă orală a examenului de bacalaureat. În sălile de examen au intrat pe rând câte trei elevi, iar la porţile şi în curtea unităţilor şcolare, părinţii aşteptau cu emoţie. „A fost uşor şi nu am prea avut emoţii. Însă cursa este mare. Mai avem multe examene de trecut“, a afirmat o elevă care tocmai ieşise din sală.
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Liviu Andrei, a declarat că miercuri şi joi se va susţine examenul la limba modernă, iar vineri va avea proba scrisă la limba română. „Urmează o pauză, iar luni va avea loc proba la limba maternă, dar în Gorj nu avem cazuri, după care vor urma probele specifice profilului şi proba la alegere“, a menţionat Liviu Andrei.

Rezultatele la testele naţionale, contestate

358 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care au susţinut testele naţionale au depus contestaţii, fiind nemulţumiţi de rezultatele obţinute. După finalizarea contestaţiilor, rezultatele vor fi afişate joi seară, apoi elevii picaţi vor completa o fişă în care vor opta pentru unul dintre locurile libere puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar. „Cei care nu au obţinut note peste 5 vor putea să opteze pentru Şcolile de Arte şi Meserii“, a afirmat Iustin Paralescu, inspector şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS