21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal14 vâlceni au leşinat în stradă

14 vâlceni au leşinat în stradă

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile au făcut victime. În judeţul Vâlcea, în week-end-ul trecut au leşinat în stradă 14 persoane.

Vâlcea. Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea a înregistrat sâmbătă 201 solicitări, iar punctele de prim ajutor 115. Ambulanţierii vâlceni au pus în aceste zile la dispoziţia cetăţenilor mai mulţi asistenţi şi maşini decât în zilele obişnuite, pentru a face faţă unui număr mare de solicitări.
„A fost un sfârşit de săptămână destul de agitat. Sâmbătă, am fost solicitaţi de 201 ori, iar în cele două puncte de prim ajutor din oraş, de 115 ori. Duminică a fost ceva mai lejer, dar am intervenit la zece solicitări de lipotimii cauzate de căldură, persoanele fiind transportate la UPU. Persoanele căzute în stradă au fost de toate vârstele. Sâmbătă, am intervenit în cartierul Ostroveni. Unei femei de 50 de ani i se făcuse rău şi leşinase pe stradă. Oamenii au chemat ambulanţa şi în cinci minute am ajuns la faţa locului cu o maşină medicalizată. Femeia făcuse o criză de hipocalcemie, din cauză că stătuse foarte mult în soare.  I-am administrat un tratament şi şi-a revenit în câteva minute, refuzând să meargă la spital“, a declarat medicul Paul Podărelu, directorul adjunct al SJA Vâlcea.
Medicii vâlceni înnoiesc recomandările pentru persoanele vârstnice, copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice. Aceştia trebuie să evite deplasările în aer liber şi să nu frecventeze locurile aglomerate. Când este necesară expunerea la soare, se recomandă să fie folosite pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire. De asemenea, este indicat să fie crescut consumul de lichide de la doi la patru litri pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS