10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcis pentru o gură de alcool

Ucis pentru o gură de alcool

Un bătrân din comuna Vâlcele, judeţul Olt, a fost omorât cu cruzime pentru că nu a vrut să-şi lase prietenul să bea din sticla sa.

 

 

Agresorul, Florea Tămbălău, de 40 de ani, din localitate, l-a lovit miercuri dimineaţă pe Ilie Cincă, de 70 de ani, cu coatele şi cu pumnii. Bătrânul a decedat în urma unui şoc mixt traumatic şi hemoragic cauzat de un politraumatism cu fracturi costale. După ce l-a bătut, agresorul a plecat acasă. Cadavrul bătrânului a fost observat abia vineri dimineaţă, de proprietarul casei unde s-a petrecut crima. Băut de miercuri seară, gazda tragicului eveniment, Titel Voinic, de 41 de ani, a reuşit să se trezească abia vineri. Imediat ce a observat cadavrul prietenului cu care a băut o noapte întreagă, omul s-a îmbrăcat, a venit la Slatina, şi-a găsit un avocat şi împreună au mers la Parchet pentru a povesti cele întâmplate. O echipă de criminalişti, un medic legist şi un procuror s-au deplasat imediat la faţa locului şi au demarat ancheta, care a mers destul de greu. Criminalul a încercat să inducă în eroare organele de cercetare. Florea îl acuza pe Titel de crimă, în timp ce Titel susţinea că Florea este autorul omorului. În cele din urmă, după cum spun anchetatorii, Florea a recunoscut că el este cel care l-a bătut cu bestialitate pe bătrân pentru că acesta a refuzat să-i dea să bea din sticla lui. În timpul scandalului, agresorul şi-a amintit că în urmă cu un an Ilie l-a reclamat la poliţie pentru furt.

 

Criminalul este recidivist

 

Nici unul dintre cei trei bărbaţi nu era căsătorit. Erau, în schimb, prieteni de pahar. Potrivit informaţiilor primite de la poliţiştii comunei Vâlcele, Titel Voinic a făcut închisoare pentru tentativă de omor şi viol. Nici Florea Tămbălău nu este mai prejos. El a comis mai multe furturi pe raza comunei, unul dintre păgubiţi fiind chiar Ilie Cincă. Pentru faptele sale, bărbatul a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu suspendare.

Miercuri dimineaţă, Florea a mers acasă la Titel, pentru a-l lua la sapă. Înainte de a pleca la câmp, Titel l-a trimis pe prietenul său în sat să cumpere ceva de băut. Cum magazinele erau închise la acea oră, Florea s-a întors şi a început să caute prin casa amicului său băutură. L-a observat pe Ilie, cel care avea să fie ucis, căzut între paturi şi cu o sticlă în mână. Bărbatul i-a cerut să bea, numai că bătrânul l-a refuzat, spun anchetatorii. Supărat, Florea şi-a amintit că în urmă cu un an bătrânul l-a reclamat la poliţie pentru furt şi a început să-l lovească, apoi a plecat. Titel, care se afla în altă cameră, a adormit şi s-a trezit vineri dimineaţă. Când a constatat că Ilie Cincă zace mort, căzut între paturi, Titel Voinic l-a anunţat pe fratele său despre nenorocire, apoi a plecat la poliţie. Iniţial, s-a crezut că bărbatul este băut şi doarme. Ulterior, Titel şi-a anunţat fratele că pleacă la Slatina, pentru a anunţa totul. „Mă duceam la o vecină să iau nişte bani. El m-a chemat înăuntru să-mi spună că Iulică a murit la el în casă. N-am crezut. Am zis că doarme. După aia, mă pomenesc cu Titel că pleacă la Slatina, la poliţie. Atunci am văzut că vorbeşte serios. Nu avea de ce să-l omoare el. Pentru ce? Din ce motiv? Pensie nu are, că i-o opreşte patronul unui magazin de unde cumpăra mereu. Iar Titel avea bani, pentru că a muncit câteva zile şi luase banii“, a declarat fratele lui Titel Voinic.

 

„Nu l-am omorât eu. Sunt nevinovat!“

 

Vecinii spun că toţi cei trei bărbaţi consumau alcool în cantităţi excesive. Din acest motiv nu au fost căsătoriţi niciodată. Localnicii susţin că victima, fiind mai în vârstă, era mai liniştită. Titel şi Florea, în schimb, erau foarte violenţi atunci când consumau alcool. Sătenii nu înţeleg însă cum a reuşit Titel să doarmă cu victima în casă atâta timp, fără să-şi dea seama că este moartă. Anchetatorii spun însă că acesta a declarat că a dormit cu sticla cu bere lângă el. Iar, din când în când, se mai trezea şi mai lua câte o gură. Întrebat despre cele întâmplate, Titel nu a vrut să vorbească. Florea Tămbălău, în schimb, a spus că el este nevinovat. Acesta a recunoscut în faţa oamenilor legii că este criminalul mult mai târziu. „Nu e adevărat. Nu l-am omorât eu. Sunt nevinovat. Am recunoscut pentru că Titel zice că eu l-am bătut cu cotul. Dar nu murea din asta. Îl vede Dumnezeu dacă el zice aşa. Sunt nevinovat“, a susţinut Florea.

Sâmbătă, Florea Tămbălău a fost examinat de un medic legist. Potrivit informaţiilor oferite de procurorul care instrumentează cazul, Eugen Iacobescu, medicul legist a constatat că agresorul prezintă leziuni în zona coatelor. În prezent, Florea Tămbălău este cercetat pentru omor în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă să petreacă ani grei în închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS