12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalToboganele spaimei

Toboganele spaimei

O fetiţă de trei ani şi-a spart capul la aterizarea de pe un tobogan din Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, din pricina proastei întreţineri a locului de joacă.

Martorii povestesc cum o fetiţă de trei ani şi-a spart capul joi seară sub ochii îngroziţi ai părinţilor săi, la impactul cu pista unui tobogan din Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova. Din pricină că, la coborâre, în sol s-a format o groapă, pe care răspunzătorii au uitat s-o astupe cu nisip, copilul s-a dezechilibrat şi a căzut pe spate, lovindu-se de plasticul dur al toboganului. „Priveam copiii care se dădeau pe acest tobogan, fiul nostru, Andrei, aflându-se printre ei. La un moment dat, o fetiţă nu şi-a mai putut ţine echilibrul când a atins pământul şi a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de tobogan. Cred că din cauza gropii din nisip a căzut aşa de rău. A venit Ambulanţa şi a îngrijit-o. Noi tot încercăm să astupăm acele găuri care se cască la coborârea de pe toboganele din parc, dar este prea puţin ce reuşim să facem. N-am văzut niciodată vreun muncitor care să niveleze pe aici“, a declarat Victor Paraschiv, martor al accidentului.

Ileana Neagoe, din Craiova, martoră la acelaşi eveniment, a spus că şi ea, dar şi alţi părinţi care-şi aduc copiii aici i-au sesizat de mai multe ori pe lucrătorii din parc să se îngrijească de acele tobogane, dar în zadar. „Ei sunt de vină, cei care răspund de parc. Am văzut cum a căzut acea fetiţă. Medicii care au venit atunci au zis că o să fie bine. Nu ştiu cum o chema, că nu era din grupul de prieteni ai fetiţei mele. Nu e singurul caz, mai mulţi copii au căzut cam la fel din cauza inconştienţilor ăştia de la primărie. Că noi le tot spunem, dar lor nu le pasă“, a spus Ileana.

Până ieri după-amiază, singura instituţie care a confirmat în parte cele relatate de martori era Poliţia Comunitară Craiova. „Ni s-a comunicat că joi a intrat în incinta Parcului «Nicolae Romanescu» un echipaj al Ambulanţei care a acordat îngrijiri unei fetiţe ce se lovise la cap. Din câte ştim, copilul nu a fost transportat la spital. Nu cunoaştem încă împrejurările în care s-a produs incidentul, dar cu siguranţă nu a fost vorba de agresiune“, a declarat ieri directorul Poliţiei Comunitare, Constantin Petrescu.

Dispeceratul Ambulanţei nu a putut verifica ieri decât registrul cu intervenţii în care pacienţii au fost aduşi la spital, iar Ion Petre, directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), care administrează locurile de joacă din Parcul „Nicolae Romanescu“, nu a răspuns la telefon.

 

Neglijenţă criminală

 

La toboganul cu pricina nu exista vreun avertisment care să-i avertizeze pe părinţi asupra pericolului ce îi paşte pe copii din cauza gropii, care ieri fusese astupată. Vreun îngrijitor cu lopata sau cu trusa de scule nu găseşti nici să dai cu puşca, iar pentru dovezi nu este nevoie de nici o declaraţie oficială, fiindcă martori sunt mii de părinţi din Craiova. Că în primărie se ştie totuşi că aceste locuri de joacă sunt lăsate de izbelişte este evident, de vreme ce, în urmă cu o săptămână, viceprimarul craiovean, Gheorghe Nedelescu, i-a atras atenţia chiar în faţa presei unui angajat al RAADPFL care gestionează locurile de joacă. „Vezi că primim tot mai multe sesizări. Tu vii la muncă sau de ce vii în parc? Trebuie să iei măsuri, iar dacă nu, spune-ne şi nouă că nu iei, ca să ştim ce facem“, l-a admonestat atunci Nedelescu pe un salariat cu mapa, după ce fusese oprit pe aleile parcului de părinţi care acuzau incompetenţa criminală a RAADPFL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS