12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPSD, acuzat că face opoziţie de formă

PSD, acuzat că face opoziţie de formă

Pelediştii doljeni reproşează social-democraţilor că se „joacă“ în parlament cu moţiuni simple, dar fug de moţiunile de cenzură care ar putea duce la căderea guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PLD Dolj, Horaţiu Buzatu, este de părere că ameninţările cu moţiunea de cenzură aruncate de liderii PSD săptămâna trecută sunt de faţadă, social-democraţii având deja posibilitatea de a contribui la căderea guvernului Tăriceanu la dezbaterea în parlament a moţiunii de cenzură depuse de PD şi PLD. Potrivit deputatului doljean, în prezent, PSD se joacă de-a moţiunea, aruncând cu moţiuni simple în parlament imediat după ce PD şi PLD au depus astfel de documente, însă probabilitatea ca PSD să depună o moţiune de cenzură este destul de redusă. „PSD practică un fel de opoziţie la opoziţie. Nu sunt în stare şi nici nu vor să facă opoziţie, se dedau la jocuri cu moţiuni simple şi asta dovedeşte neseriozitate. Dacă PSD ar vrea să doboare guvernul, are la dispoziţie moţiunea de cenzură“, a spus Buzatu.

Preşedintele PLD Dolj a precizat că şansele ca PSD să acţioneze împotriva guvernului sunt cu atât mai mici cu cât între liberalii conduşi de premier şi PSD există discuţii permanente, iar PNL îşi „plăteşte“ guvernarea cu bani publici pentru primarii pesedişti. „Între PNL şi PSD există o negociere permanentă. PNL plăteşte cu bani de la bugetul naţional bunăvoinţa PSD de a-i mai lăsa la guvernare, alimentând primăriile indicate de PSD“, a spus Buzatu.

 

Pensionarii ar putea doborî guvernul

 

Pesediştii spun însă că nu vor ezita să ia cele mai drastice decizii împotriva guvernului liberal în cazul în care proiectul de lege depus de PSD în parlament pentru majorarea punctului de pensie nu va trece la vot în această săptămână. Ion Prioteasa, preşedintele executiv al PSD Dolj, a declarat că pensionarii sunt „prioritate zero“ pentru PSD. „Alături de problemele agriculturii, pensionarii devin prioritatea zero pentru PSD şi spunem foarte răspicat şi guvernului că, dacă se va folosi de tertipuri pentru ca legea noastră să nu treacă, atunci vom lua cele mai hotărâte măsuri. Cert este că PSD nu-l doreşte pe Stolojan premier. Restul sunt strategii ale partidului şi nu are de unde să le ştie domnul deputat“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS